Καθαρό και πόσιμο το νερό στο Μυρωδάτο μετά το πετρέλαιο


Μήνυση κατ’ αγνώστων έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή – Δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης της αποτρόπαιης αυτής πράξης 

Καθαρό και πόσιμο είναι και πάλι το νερό στο Μυρωδάτο, του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, όπως έδειξαν οι τελευταίες αναλύσεις. 

Άγνωστος (ή άγνωστοι) μέχρι στιγμής δράστης παραβίασε πριν από λίγες ημέρες την κλειδαριά της δεξαμενής που τροφοδοτεί τον οικισμό με νερό και έριξε μέσα πετρέλαιο. Η έντονη δυσωδία του νερού που έφτανε στις βρύσες των κατοίκων προκάλεσε τον προβληματισμό τους ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΑ και διαπιστώθηκε η παραβίαση, ενώ μετά από σχετικό δειγματοληπτικό έλεγχο επιβεβαιώθηκε πως εντός του νερού υπήρχε πετρέλαιο. 

Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για τον καθαρισμό της δεξαμενής, οι οποίες διήρκησαν αρκετές ημέρες ενώ στους κατοίκους του οικισμού προσφέρονταν εφυαλωμένα μπουκαλάκια με νερό για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους σε πόσιμο νερό.  

Οι τελευταίες αναλύσεις και μετρήσεις στο νερό της δεξαμενής έδειξαν πως αυτό είναι πλέον καθαρό και πόσιμο. 

Η Δημοτική Αρχή αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η παραβίαση της δεξαμενής και η εναπόθεση πετρελαίου εντός αυτής, κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Αρχές αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال