Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κάτοικοι σχολιάζουν το μίνι lockdown στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Έρευνα – XanthiNea.gr

Σε καθεστώς μίνι lockdown έχει τεθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής και για τουλάχιστον μία εβδομάδα η Ξάνθη, μετά και τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. 

Η Ξάνθη είναι μια από τις περιοχές της χώρας που έχει απασχολήσει εντόνως στο παρελθόν την επιτροπή ειδικών του ΕΟΔΥ, λόγω του επιδημιολογικού φορτίου της στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού. 

Μάλιστα είχαν επιβληθεί διαδοχικά lockdown αλλά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. 

Το νέο μίνι lockdown είναι ωστόσο πιο «ελαφρύ», με ευδιάκριτη ωστόσο την αγωνία των κατοίκων για τον χειμώνα που έρχεται. 

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μετά και την τοποθέτηση της Ξάνθης στο επίπεδο 4 (κόκκινη ζώνη) του επιδημιολογικού χάρτη περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ βάζουν στο «αθόρυβο» την εστίαση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 

Πως σχολιάζουν το lockdown οι πολίτες

Το XanthiNea.gr ζήτησε από πολίτες της περιοχής να σχολιάσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ και να τοποθετηθούν σχετικά με τους λόγους εκτιμούν ότι οδήγησαν την Ξάνθη στο νέο μίνι lockdown και προχώρησε σε ένα διαδικτυακό γκάλοπ καταγράφοντας τις απόψεις τους. 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο αριθμό νέων μολύνσεων σε καθημερινή βάση. 

«Ο κόσμος ως επί το πλείστον δεν τηρεί κανένα μέτρο προστασίας. Δεν υπάρχει έλεγχος και περιορισμός των συναθροίσεων» τονίζει ο Σπύρος, εξηγώντας πως κατά την άποψή του μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στους ανεμβολίαστους. 

«Δεν γίνονται έλεγχοι πουθενά, ούτε έξω, ούτε στην εστίαση, ούτε στις επιχειρήσεις» τονίζει η Μαρίνα που εκτιμά πως υπάρχουν και κρούσματα που δεν καταγράφονται. Από τη μεριά της η Μαρία υπογραμμίζει πως οι διοργάνωση συναυλιών αλλά και των Γιορτών Παλιάς Πόλης ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση και τονίζει πως «στο σπίτι περνάς πιο ωραία με δικά σου άτομα, με δικό σου ποτό και το κυριότερο βάζεις μουσική και χορεύεις χωρίς περιορισμούς, χωρίς μάσκες, χωρίς rapid test». 

Από τη μεριά της η Ανδριανή σχολιάζει πως «στην Γερμανία που πήγα πρόσφατα να παρακολουθήσω ένα συνέδριο, όλοι ήμασταν εμβολιασμένοι και για αυτό τον λόγο σε μικρές τάξεις δεν φορούσαμε μάσκες. Να δούμε πότε θα φτάσουμε στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο να μην φοράμε μάσκες» ενώ τονίζει πως σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν όσοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να την «πληρώνουν» και αυτοί που τα τηρούν πιστά. 

Ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό επιρρίπτει η Ντίντα που τονίζει πως θα έπρεπε να γίνονται δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους ανεξαιρέτως και να μην υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη ενώ ορισμένοι πολίτες έσπευσαν να επισημάνουν πως πρόκειται για γενικότερες αστοχίες από πλευράς της Κυβέρνησης που οδηγούν σε τοπικά lockdown όπως αυτό που επιβάλλεται στην Ξάνθη. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα