Με τεθωρακισμένα M1117 ενισχύεται το Δ’ Σώμα Στρατού


Θέμα χρόνου θεωρείται η ενίσχυση του Δ’ Σώματος Στρατού με τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα 4x4 τύπου M1117 που πρόκειται να προμηθευτεί η Ελλάδα. 

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις φαίνεται πως δίνεται επιτέλους το «πράσινο φως» και κλειδώνει η συμφωνία για την ένταξη των θωρακισμένων τροχοφόρων στον Στρατό Ξηράς. 

Κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού πετάει για τις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής, ώστε να κλείσει η συμφωνία και περίπου 1.200 M1117 να καταφτάσουν στην Ελλάδα. 

Αμέσως μόλις φτάσουν στην χώρα τα εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων και στις περιοχές ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, στη Θράκη, όπως προβλέπεται από τον αρχικό σχεδιασμό του ΓΕΣ. 


Τα χαρακτηριστικά του Μ1117


Το M1117 διαθέτει ισχυρή θωράκιση που αντέχει ακόμη και σε έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών αλλά και έναντι θραυσμάτων οβίδων πυροβολικού 155 mm που εκρήγνυται σε απόσταση 15 μέτρων από το όχημα. 

Μπορούν να φέρουν πολυβόλο Μ2ΗΒ Browing 0,50 ιντσών αλλά και δεύτερο ελαφρύ πολυβόλο 7,62 χιλιοστών καθώς και εκτοξευτή βομβίδων ΜΚ19. 

Το M-1117 ζυγίζει 13,4 τόνους κιλά και έχει μήκος 6 μέτρα, πλάτος 2,6 μέτρα και ύψος 2,6 μέτρα. Το όχημα κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα Cummins 8,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 260 ίππων και έχει όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς θηριώδη ροπή. Η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα περίπου και η αυτονομία μου ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα. Η μεταφορική του ικανότητα είναι ανάλογη με την έκδοση.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال