Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετακίνηση εκτός Ξάνθης – Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους

Κοινοποίηση

Άνοιξε η εφαρμογή του gov.gr για τη Βεβαίωση αρνητικού rapid test, η οποία θα είναι υποχρεωτική παντού από Δευτέρα. Με διαφορετικό τρόπο θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού των ανεμβολίαστων.

Oι ανεμβολίαστοι θα υποχρεούνται σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test είτε για την εργασία τους είτε για μετακίνηση εκτός νομού. Συγκεκριμένα, για να μπορέσουν να εργαστούν θα πρέπει λαμβάνουν αρνητική βεβαίωση rapid test από το gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet.

Αυτό θα ισχύει και για μετακινήση εκτός νομού όπως στα πλοία, στα ΚΤΕΛ και τα τρένα, όπου οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει μέσω του gov.gr να λάβουν τη βεβαίωση αρνητικού τεστ. Με απλά λόγια,  ο ανεμβολίαστος πολίτης που θέλει να ταξιδέψει με κάποιο μέσο, θα πηγαίνει σε ένα διαγνωστικό κέντρο. Εφόσον, το τεστ είναι αρνητικό, το αποτέλεσμα θα στέλνεται από το διαγνωστικό στον ΕΟΔΥ και μετά τα στοιχεία κατευθείαν στο gov.gr από όπου θα βγαίνει και η αρνητική βεβαίωση.

Τι αλλάζει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Μόνο με εργαστηριακό rapid test 48 ώρες πριν τη μετακίνηση θα μπορούν να ταξιδεύσουν από τις 13/9 με ΚΤΕΛ, τρένα, αεροπλάνα και πλοία ανεμβολίαστοι ενήλικοι και ανήλικοι 12-17 ετών, ενώ self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές.

 Πηγή: Dikaiologitika

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα