Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παραμένουν γεμάτες από ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα

Κοινοποίηση

Το διάστημα 12/09 – 19/09 καταγράφονται 54 θάνατοι, όλοι ανεμβολίαστοι ασθενείς

Το 96,2% των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης είναι ανεμβολίαστοι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που γνωστοποίησε η ΥΠΕ.

Πρόκειται για τα 14 Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, που υπάγονται στην εν λόγω Υγειονομική Περιφέρεια και τα οποία παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς Covid-19, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων αφορά ανεμβολίαστους. 

Πιο συγκεκριμένα, σε απλές κλίνες νοσηλεύονται συνολικά 248 ασθενείς εκ των οποίων το 81,5% – ήτοι οι 202 – είναι ανεμβολίαστοι ενώ άλλα 22 άτομα, όλα ανεμβολίαστα, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου. 

Στις ΜΕΘ, νοσηλεύονται 53 ασθενείς, οι 51 εκ των οποίων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα των εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει έντονα τους υγειονομικούς, καθώς τα ποσοστά παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά, όπως στην περίπτωση της Ξάνθης η οποία καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μετά από τις Σέρρες. 

Ανεμβολίαστοι όλοι οι νεκροί 

Σύμφωνα μάλιστα με άλλη αναφορά της 4η ΥΠΕ σχετικά με τους θανάτους που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, το 100% αυτών αφορά ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Πιο συγκεκριμένα, από 12/09 έως 19/09 καταγράφονται συνολικά 54 θάνατοι στην 4η ΥΠΕ οι οποίοι αφορούν ασθενείς που δεν είχαν εμβολιαστεί. 

Εικόνα νοσηλειών στα Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ για την 21-9-2021

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα