Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρευνες και στην Ξάνθη για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κοινοποίηση


Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι το επιλήψιμο που να αφορά την περιοχή   

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για την ύπαρξη πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τόσο σε υγειονομικούς της χώρας, όσο και σε άλλους κλάδους όπως εκπαιδευτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. 

Η βροχή των καταγγελιών δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Περιφέρεια ΑΜΘ με τη Δράμα και την Καβάλα να πρωταγωνιστούν, ενώ πλέον – σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiNea.gr – οι έρευνες επεκτάθηκαν και στις γύρω περιοχές, όπως η Ξάνθη ώστε να διαπιστωθούν τυχόν, αντίστοιχες, παραβάσεις. 

Εισαγγελική έρευνα 

Στην Δράμα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα καθώς οι καταγγελίες για την απόκτηση ψευδούς βεβαίωσης νόσησης δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς, αλλά και εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και εκπαιδευτικούς.  

Μετά τον σάλο των καταγγελιών οι εισαγγελικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και διέταξαν την άμεση προκαταρκτική εξέταση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου. 

Έρευνες στην Καβάλα 

Την ίδια στιγμή, ξετυλίγοντας το κουβάρι των καταγγελιών οι έρευνες έφτασαν και στην Καβάλα, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, να δίνει εντολή για τη διενέργεια ελέγχου σε 18 “ύποπτες” περιπτώσεις έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού ή και νόσησης. 

Η «πανδημία» εικονικών εμβολιασμών στην Ανατολική Μακεδονία (Δράμα, Καβάλα) κινητοποίησε και τις υγειονομικές αρχές της Θράκης και δόθηκε εντολή στους διοικητές των Νοσοκομείων να προχωρήσουν έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν φτάσει πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού από τους όμορους αυτούς νομούς προς την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο. 

«Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή και είναι μέσα σε μια διαδικασία που ελέγχονται» σημειώνει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σχολιάζοντας την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με την ίδια, «για αυτά που έχουν πιστοποιηθεί, θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι, γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, αλλά ειδικά οι υγειονομικοί θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη». «Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο όπου ακούει να το ψάχνει κι όπου πιστοποιείται πρόβλημα θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα