Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

«Πολιορκούν» από βουνό και κάμπο την Ξάνθη οι μετανάστες

Κοινοποίηση

Η περιοχή αποτελεί πέρασμα, που χρησιμοποιούν οι διακινητές, ενώ καταγράφονται συχνά ατυχήματα 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διέλευση μη νόμιμων μεταναστών από την Ξάνθη, στην οποία φτάνουν είτε πεζοί, είτε με τη διευκόλυνση των διακινητών που τους μεταφέρουν με ΙΧ, τζιπ αλλά και μηχανές μεγάλου κυβισμού. 

Την Πέμπτη, μη νόμιμοι μετανάστες εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί μέσα στη Θαλασσιά, ενώ το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές για αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης. 

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις των αρμόδιων Υπουργών, περί «θωράκισης» του Έβρου, οι διακινητές κατευθύνουν τους μετανάστες από τη Βουλγαρία, στην ορεινή Ροδόπη και από εκεί κινούνται πεζοί με κατεύθυνση την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σύνορα, μιας και αναζητούν – συνήθως – τρόπο να προσεγγίσουν χώρες όπως η Γερμανία. 

Οι διελεύσεις των διακινητών ωστόσο από την περιοχή δεν είναι «αναίμακτες» μιας και σε αρκετές των περιπτώσεων καταλήγουν σε τροχαία ατυχήματα. Κάτι τέτοιο συνέβη και το πρωί της Τετάρτης, όταν ένας διακινητής οδηγώντας τζιπ όχημα εισήλθε στην πόλη και στην προσπάθεια του να αποφύγει της σύλληψης, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα όταν μπήκε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη. 

Μη νόμιμοι μετανάστες κινούνται πεζοί μέσα στη Θαλασσιά 

Έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες 

Στις Βρυξέλλες, μετέβη  ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Αντικείμενο του Συμβουλίου, ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις τους στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή και δηλώνει παρούσα. Είναι αυτονόητη η έμφαση που πρέπει να δοθεί στη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι, επίσης, αυτονόητη η στήριξη που πρέπει να υπάρξει, με συντεταγμένο τρόπο, τόσο για τις όμορες χώρες του Αφγανιστάν, όσο και για τις χώρες διέλευσης.Η Ελλάδα επισημαίνει και στηρίζει την ανάγκη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής στάσης έναντι της κρίσης στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, όμως, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει και δε θα γίνει ξανά πύλη εισόδου της ΕΕ για όσους επιλέξουν παράνομα να περάσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα.”

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα