Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινοποίηση


Βαρύς είναι ο πέλεκυς που θα πέφτει σε όποιον πολίτη συλλαμβάνεται να κάνει χρήση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού για κορονοϊό ή πλαστή βεβαίωση νόσησης από covid.

Όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου “Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών”, ο κάτοχος αλλά και ο εκδότης θα τιμωρούνται με 5000 ευρώ πρόστιμο.

Ειδικότερα σε άρθρο με τίτλο “Κυρώσεις για ψευδές Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού covid-19 ή ψευδή βεβαίωση από κορονοϊό covid-19” αναφέρεται ότι: “Σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόησης, ενώ δεν έχει νοσήσει, πέρα από τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Στον υπάλληλο του Δημοσίου οποιοδήποτε ή τον οποιονδήποτε άλλο τρίτο, συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πράξεις του πρώτου εδαφίου, επιβάλλεται, πέρα από τις τυχόν επιβληθησόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη”.

Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμη η θέσπιση ανώτατης τιμής πώλησης των rapid test στα 10 ευρώ, αλλά και το δικαίωμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να προχωρά σε αγορές self test για διάθεση σε μαθητές.

Ακόμη προβλέπεται η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι για λόγους εκπαίδευσης θα πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας.

news247.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα