Πρώτο κουδούνι στην Ξάνθη με μάσκες, αποστάσεις και μέτρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρώτο κουδούνι στην Ξάνθη με μάσκες, αποστάσεις και μέτρα [ΒΙΝΤΕΟ]


Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γενικό Λύκειο ο επίσημος αγιασμός 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά ήχησε το πρωί της Δευτέρας (13/09) στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης με την εφαρμογή μέτρων προστασίας, αλλά και την προσέλευση των μαθητών με αρνητικό rapid test. 

Ο επίσημος αγιασμός για τη νέα χρονιά τελέσθηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, από τον Μητροπολίτη, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη επίσημη τελετή και στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης. 

Στο 14ο Δημοτικό, οι μαθητές που παρακολούθησαν τον αγιασμό φορούσαν μάσκες και τηρούσαν συγκεκριμένες αποστάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένας μικρός αριθμός των μαθητών από κάθε τάξη έδωσε το παρών στην τελετή αγιασμού στην αυλή του Σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες. 

Οι γονείς συμμετείχαν στην τελετή αγιασμού παραμένοντας έξω από τη σχολική εγκατάσταση ενώ μέσα βρίσκονταν μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και της Εκκλησίας. 

“Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονικά και ζητούμε τη χάρη και την ευλογία του Θεού, ώστε αυτή η χρονιά να διεξαχθεί με έναν ήρεμο τρόπο, γιατί έχουμε μια δυσάρεστη εμπειρία από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι ο ιδανικός τρόπος για τη μετάδοση της γνώσης αλλά και την άσκηση της αρετής” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 14ο Δημοτικό. 

“Βλέπω χαρούμενα πρόσωπα, ξεκούραστα πρόσωπα μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού και τώρα είναι η ευκαιρία να σκύψουμε πάνω στα βιβλία μας, να ακούσουμε τους δασκάλους μας, γιατί πρέπει να προετοιμαστείτε. Εδώ που είμαστε σήμερα όλοι εμείς, μετά από χρόνια θα είστε εσείς” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης. 

Μάλιστα ο ίδιος έκανε ειδική μνεία και στους μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, λέγοντας πως “καλωσορίζουμε τα παιδιά της Α’ Τάξης του Δημοτικού που έρχονται για πρώτη φορά στο Σχολείο και θα έλεγα εσείς οι μεγαλύτεροι να τα προσέχετε και να τα φροντίζετε. Για τους γονείς που φέρνουν το παιδί τους για πρώτη φορά στο Σχολείο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί οδηγούν το παιδί στο να γίνει ένας σωστός και χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία”. Ακολούθως ο Μητροπολίτης προχώρησε στον αγιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ μετέβη και στις αίθουσες όπου βρίσκονταν τα υπόλοιπα παιδιά. Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού, Ευθύμης Ευθμίου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές αλλά και στους συναδέλφους του. Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال