Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Για 3 εβδομάδες έσβηναν φωτιές οι Ρώσοι στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Τα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin και τα 2 ελικόπτερα Mi-8 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, που με την εντολή του Προέδρου Β. Πούτιν για 3 εβδομάδες επιχειρούσαν στην Ελλάδα, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους.

Η συνεισφορά τους ήταν ουσιώδης: τα Ilyushin πέταξαν για 10 ώρες και έριξαν 420 τόνους νερού, τα Mi-8 έκαναν 208 ρίψεις με 850 τόνους νερού.

Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια τελετή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με συμμετοχή του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Σ.Κολοκούρη, ο οποίος ευχαρίστησε τους 80 Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους και τεχνικούς για την πολύ σημαντική πρακτική βοήθεια και είπε: «Είναι τιμή που συνεργαστήκαμε μαζί σας, μεγάλο ευχαριστώ εκ βάθους της καρδιάς. Η Ελλάδα, αν και μικρότερη από τη Ρωσία, το Π.Σ. μας είναι επίσης έτοιμο να είναι δίπλα σας την ώρα ανάγκης». Ξεναγήθηκε στο πιλοτήριο του μεγαλύτερου παγκοσμίως αεροπλάνου Antonov-124 και συνομίλησε με το πλήρωμά του.

Ο διοικητής της ρωσικής ομάδας Συνταγματάρχης Ι.Ματβέιεβ επεσήμανε καλό συντονισμό με το Π.Σ., κάτι που επέτρεψε να δουλεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Και δήλωσε: «Μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρότερη, αλλά διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλη ψυχή! Ελπίζουμε σε νέες συναντήσεις με τους Έλληνες φίλους, αλλά με θετικές αφορμές. Αν χρειαστεί όμως, θα είμαστε στο πλευρό σας με ουσιαστική βοήθεια».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα