Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαρηγιάννης: Θα νοσήσουν έως 70.000 παιδιά μέχρι τέλος του έτους

Κοινοποίηση

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι για την διασπορά της covid-19 στα παιδιά αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα νοσήσουν 50.000 – 70.000 παιδιά. Αυτή στη στιγμή, 3 στα 10 κρούσματα είναι παιδιά, τόνισε.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε επίσης ότι οι επιστήμονες αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα τον Νοέμβριο, αν δεν ληφθεί κάποιο νέο μέτρο ή δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός.
Ο κ. Σαρηγιάννηςτόνισε χαρακτηριστικά ότι η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο από ευρήματα που προέκυψαν από τα επιδημιολογικά μοντέλα, «αναμένεται μια ήπια αυξητική πορεία του ιού στα μέσα Οκτωβρίου, με το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν τα 3.000 έως και 4.000 καθημερινά μέχρι τα μέσα-τέλη Νοεμβρίου».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα αναπροσαρμοστεί το πρωτόκολλο του «50% +1» στα σχολεία , αν και όπως είπε δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.
Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος σχολίασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους αρνητές λέγοντας ότι: «Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας-εικονολατρείας στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία .Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα».
Πηγή: Lifo
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα