Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σάρωσε με 11 μετάλλια η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

Κοινοποίηση

Με 11 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή για άτομα με αναπηρία, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο.

Η αυλαία των Αγώνων έπεσε με μια όμορφη τελετή λήξης, στην οποία σημαιοφόροι της Ελλάδας ήταν οι Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης, οι οποίοι χάρισαν στην χώρα το μοναδικό χρυσό μετάλλιο.

Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 11 μετάλλια, έχοντας πέρα από το χρυσό στα 100μ. Τ11, τρία ασημένια και εφτά χάλκινα. Κατέλαβε έτσι την 51η θέση στον πίνακα μεταλλίων, εκεί όπου η Κίνα για ακόμα μια φορά τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των Ελλήνων πολυμεταλλιούχων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδηςπου κατέκτησε δύο μετάλλια στο μπότσια.

Την ίδια στιγμή μια σπουδαία και ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση από τον Θανάση Προδρόμου, έκανε το γύρω του διαδικτύου αλλά και των ξένων ΜΜΕ που έσπευσαν να εκθειάσουν το fair play.

Ο Έλληνας αθλητές έσπευσε να βοηθήσει τον αθλητή από τη Μαλαισία, Λατίφ Ρόμλι, ο οποίος τραυματίστηκε στο σκάμα κατά τη διάρκεια της 5ης προσπάθειας.

«Σεβασμός», «Συγχαρητήρια», «Είσαι Υπέροχος», «Μεγάλη αγκαλιά από Μαλαισία» «Όλη η ομορφιά του αθλητισμού στην κίνηση του Έλληνα αθλητή», «Ευχαριστούμε Ελλάδα» είναι ελάχιστα μόνο απ’ όλα όσα γράφονται και παρουσιάζονται στα ξένα ΜΜΕ για τον Προδρόμου.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα