Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συναγερμός για φωτιά στο Νέστο – Μεγάλη κινητοποίηση

Κοινοποίηση

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Νέστου, κοντά στο ποτάμι, στην Ξάνθη. 

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 16:25, στο γεφυράκι λίγο πριν το σημείο όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος στο ποτάμι, και έγινε άμεσα αντιληπτή. Άξιο αναφοράς μάλιστα το γεγονός ότι σήμερα, λόγω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την Περιφέρεια, υπήρχε αρκετός κόσμος στον Νέστο. 

Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να περιορίσουν και να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να συνδράμουν αλλά και ο Δήμος. 

Για τις συνθήκες της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση ενώ αυτό που επισημαίνουν από την πλευρά τους οι κάτοικοι είναι η έλλειψη πυροσβεστικού κρουνού στην περιοχή και η ύπαρξη μιας μόνο βρύσης με πολύ χαμηλή πίεση, που έκαναν πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.  

Δείτε φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το XanthiNea.gr από την επιχείρηση κατάσβεσης:


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα