Στην Ξάνθη ο Σταϊκούρας - Σειρά επαφών με φορείς

Στην Ξάνθη ο Σταϊκούρας - Σειρά επαφών με φορείς


Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο διοργάνωσης της 85ης ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά αύριο στις 17.00 με ομιλία σε ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες». Στις 18.30 θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον οποίο και θα ξεναγήσει στο περίπτερο 15 του Yπουργείου Οικονομικών, στην Έκθεση. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη. Ειδικότερα, στις 09.00 θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Ιωάννη Ζαμπούκη. Αμέσως μετά, στις 10.15, οι δύο άνδρες, μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ θα μεταβούν στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Αλεξανδρούπολη θα ολοκληρωθεί στο Επιμελητήριο Έβρου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί στις 18.00 με τον δήμαρχο της πόλης, Εμμανουήλ Τσελέπη στο δημαρχείο. Στη συνέχεια, θα παραστεί στις 19.00 σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο της πόλης. Στις 20.00 θα μεταβεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο, μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπέγραψε πρόσφατα στο Υπουργείο Οικονομικών μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΒ για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων (drone).

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο Thessaloniki Helexpo Forum, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, και να πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Στις 12.30, θα λάβει μέρος σε συζήτηση στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της οικονομίας- Ανάπτυξη- Ανάκαμψη της Ελλάδας». Νωρίτερα στις 10.00, θα έχει προηγηθεί συνάντηση με επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας. Τέλος, στις 17.30, μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο θα συναντηθούν με προέδρους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال