Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Φεστιβάλ Δράμας το Ημερολόγιο του Γηροκομείου Ξάνθης

Κοινοποίηση

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάστηκε το “Ημερολόγιο Φωτογραφίας 2021” της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ξάνθης “Ο Μέγας Βασίλειος”, τη Δευτέρα 13/09. 
Το ιδιαίτερα δημοφιλές Φεστιβάλ της Δράμας άνοιξε τις πόρτες του την Κυριακή, 12/09, ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο ενώ ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, την τιμητική του είχε και το Γηροκομείο της Ξάνθης. 
Πρόκειται για το Ημερολόγιο στο οποίο απεικονίζονται οι ένοικοι του Ιδρύματος, ποζάροντας σαν “μοντέλα” και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για κάθε μήνα του έτους. 

“Η ιδιαίτερη σημασία του εν λόγω ημερολογίου φωτογραφίας έγκειται στο γεγονός ότι περιέχει φωτογραφίες των ιδίων των ενοίκων του Ιδρύματος, οι οποίοι πόζαραν στον φακό της καλλιτεχνικής Ομάδας Φωτογραφίας του “Εργαστηρίου Φωτογραφίας”, έτους 2019 – 2020 του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ξάνθης. Μέσα δε από τις λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες τους, οι απαθανατιζόμενοι ένοικοι μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους καθιστώντας μας κοινωνούς της ζωής τους. Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθητοποίησης κατά της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων τρίτης ηλικίας” αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του Φεστιβάλ για τη συμπερίληψη του Ημερολογίου του Γηροκομείου. 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαχρόνης, Πρόεδρος του Γηροκομείου, τονίζει για την παρουσίαση πως “το Γηροκομείο της καρδιάς μας/σας παρέα με το ημερολόγιό του και τους δημιουργούς του, δηλαδή  την καλλιτεχνική ομάδα  φωτογραφίας FThrace Photography Team και τον υπεύθυνο του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του Ι.Θ.Τ Π. Γρηγόρη Λεοντιάδη χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου πήγε να “παρουσιαστεί” στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ. Ευχαριστούμε από καρδιάς την υπεύθυνη του προγράμματος του φεστιβάλ, ποιήτρια κ. Πολύνα Γ. Μπανά,  για την πρόσκληση, την εξαιρετική παρουσίαση και φιλοξενία!”. 
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα