Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

VouliWatch: Ζητούν από τους Βουλευτές Ξάνθης δημόσιες απαντήσεις

Κοινοποίηση


Ρεπορτάζ XanthiNea.gr

Την online εφαρμογή VouliWatch μέσω της οποίας μπορεί ένας πολίτης να υποβάλλει δημόσια μια ερώτηση προς συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να αιτηθεί τη δημόσια τοποθέτησή τους για ένα ζήτημα, φαίνεται πως χρησιμοποιούν – σταδιακά – και κάτοικοι της Ξάνθης. 

Με αφορμή το πρόσφατο ιδιαίτερα σοβαρό ατύχημα που υπέστη μια 10χρονη μαθήτρια στην Εξοχή, στην Ξάνθη, ένας πολίτης έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα προς τους τρεις Βουλευτές της περιοχής, ήτοι τους κυρίους Τσιλιγγίρη Σπύρος (Ν.Δ.), Μπαράν Μπουρχάν (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ) και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Παρά το γεγονός ωστόσο πως οι ερωτήσεις υποβλήθηκαν στην εν λόγω φόρμα στις 16 Σεπτεμβρίου, μέχρι στιγμής κανένας Βουλευτής δεν απαντήσει στα όσα περιγράφονται στο κείμενο του πολίτη. 

Μάλιστα, κάνοντας μια έρευνα στην εν λόγω πλατφόρμα διαπιστώνει κανείς πως οι Βουλευτές της Ξάνθης έχουν κληθεί να απαντήσουν και άλλα ερωτήματα, όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα, από πολίτες που κάνουν χρήση του VouliWatch. Η συμμετοχή τους ωστόσο στην online πλατφόρμα της δημόσιας συζήτησης είναι – τουλάχιστον – υποτονική. 

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε τους Βουλευτές της Ξάνθης να αποκτούν έναν πιο ενεργό ρόλο στην εν λόγω πλατφόρμα όπως και τους πολίτες της περιοχής να κάνουν χρήση της εφαρμογής για να εκφράσουν δημόσια τους προβληματισμούς τους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα