Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Βροχή» τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Ανοδική τάση καταγράφεται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που αφορούν μαθητές στην ΠΕ Ξάνθης, το τελευταίο διάστημα. 

Με το άκουσμα του πρώτου κουδουνιού για φέτος οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες για τη δια ζώσης διδασκαλία, ακολουθώντας ωστόσο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ υποβάλλονται σε διαγωνιστικά self test. 

Στην Ξάνθη τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία, τόσο Δημοτικά και Γυμνάσια όσο και Λύκεια αλλά και Νηπιαγωγεία είναι ήδη διψήφια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει οδηγηθεί κάποιο τμήμα σε αναστολή, όπως ορίζει το αντίστοιχο μέτρο του 50% + 1 που έχει επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας. 

Σε όλες τις περιπτώσεις που έχει εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές, ακολουθείται ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό των στενών επαφών ώστε να διαπιστωθεί τυχόν μετάδοση της νήσου. 

Κρούσματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων σε σχολικές μονάδες στα Άβδηρα, στους Τοξότες αλλά και μέσα στην πόλη σε τρία Γυμνάσια, τρία Γενικά Λύκεια και ένα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι κρούσμα εντοπίστηκε ήδη με το «καλημέρα» και στο Άλμα, στην ορεινή Ξάνθη, και αφορούσε προνήπιο ενώ λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών που φοιτούν στην εν λόγω σχολική μονάδα αυτή έκλεισε για μερικές ημέρες για απολύμανση. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα