Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Εξώδικο εκπαιδευτικών κατά των υποχρεωτικών εμβολίων

Κοινοποίηση

Εξώδικο με το οποίο εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού συνυπογράφουν κάποιοι εκπαιδευτικοί από την Ξάνθη, που ζητούν – μεταξύ άλλων – την ίση μεταχείριση μαθητών και εκπαιδευτικών, είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι. 

Η εξώδικη δήλωση κατατέθηκε τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενώ το υπογράφει μερίδα εκπαιδευτικών τόσο από την Ξάνθη όσο και την Καβάλα. 

“Είμαστε άπαντες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάποιοι από εμάς έχουμε εμβολιαστεί κατά του covid-19, κάποιοι δεν προτιθέμεθα και κάποιοι τελούμε υπό την ασφυκτική τηλεοπτική — εργασιακή πίεση προκειμένου εντέλει να εμβολιαστούμε. Σε κάθε περίπτωση όλοι μας θεωρούμε ότι τα εν λόγω εμβόλια που ακόμη βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και έχουν λάβει προσωρινές εγκρίσεις, δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τους όρους που θέτει η πρόσφατη υπ’ αρίθμ. 2387/2020 απόφαση του ΣτΕ περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προκειμένου αυτός να κριθεί συνταγματικά ανεκτός” αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στο εξώδικό τους. 

Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζονται τα εξής: “καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο επιβαλλόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός και η συνεχώς ψυθιριζόμενη από δημοσιογράφους επέκταση του και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου όπως εμάς του εκπαιδευτικούς (είδηση που εσείς και η Κυβέρνησή σας διοχετεύει) είναι μεταξύ άλλων μια ύψιστη προσβολή του δικαιώματος της αυτοδιάθεσής μας και φυσικά της αξιοπρέπειάς μας”. 

“ Ελπίζουμε και ευχόμαστε ως υπεύθυνη πολιτικός, ως Υπουργός Παιδείας, ως μητέρα και ως νομικός να ενδιαφέρεστε για την δημόσια υγεία και το καλό της σχολικής κοινότητας και όχι για την οικονομική εξόντωση των άμεσα ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. 

 Σας επισημαίνουμε λοιπόν, ουδείς επιτακτικός λόγος προστασίας της δημόσια υγείας υφίσταται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά δεδομένα που να δικαιολογεί τη διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Οποιαδήποτε διαφορετική ΜΕΤΑΧΕΊΡΙΣΗ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΥΧΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ” αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί. 

Σε άλλο σημείο της εξώδικης δήλωσης οι εκπαιδευτικοί τονίζουν: 

Επίσης προς την κ. Υπουργό και τους αξιότιμους κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Ξάνθης δηλώνουμε ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί πέρα από τις ευχές για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ότι:

Δεν θα ανεχθούμε καμία δυσμενή διάκριση, άνιση μεταχείριση, ή σχολικό εκφοβισμό σε βάρος συναδέλφου που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί. Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή μας τέτοια ενέργεια τότε όλοι μας θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειές για να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς παραβιάζονται στην πατρίδα μας από αυτούς που υποτίθεται πως τα προστατεύουν. 

Δεν θα ανεχθούμε επίσης και καμία ακρότητα σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς πολλοί γονείς αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόσο των παιδιών τους όσο και των ιδίων τους. 

Απαιτούμε να εφαρμόσετε το πολύ πρόσφατο 2361/21 (σε αρμό με το μεταγενέστερο 2383/21) ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπερψηφίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων Ελλήνων Βουλευτών και το οποίο στο σημείο 7.3.1 προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να “Διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.” ενώ στο σημείο 7.3.2: “Διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.”

Θεωρούμε απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει με τους εργαζόμενους στον Χώρο της Υγείας στους οποίους τέθηκε παράνομα και καταχρηστικά από την Κυβέρνηση σας το δίλημμα ή δίδεις το μπράτσο για να σου βάλουμε ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη επίσημη άδεια, δεν αναλαμβάνουν η Ελληνική Κυβέρνηση, οι φαρμακοβιομηχανίες και Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων την αστική αποζημίωση από τις παρενέργειες των εμβολίων ή σε οδηγούμε σε οικονομικό θάνατο θέτοντας τον εργαζόμενο σε αναστολή εργασίας. Αυτό συνιστά προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος και κάθε έννοια νομιμότητας 

Αν τελικά δεν μπορείτε όλοι (κ. Υπουργέ και κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και Ξάνθης) να συνυπάρξετε με ανεμβολίαστους συμπολίτες, λόγω του φόβου σας, Σας καλούμε να παραιτηθείτε διότι φοβισμένοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης, μόνο ΚΑΚΟ μπορεί να κάνουν στην Εκπαίδευση και στους μαθητές και τις οικογένειές τους Ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου είτε αυτός είναι μαθητής είτε εκπαιδευτικός. 

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης δήλωσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα