Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ουρές, καθυστέρηση και ταλαιπωρία στην έναρξη εορτών Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε Ξανθιώτες κι επισκέπτες που αποφάσισαν να περάσουν το Σαββατόβραδό τους στην εναρκτήρια συναυλία των εορτών Παλιάς Πόλης 2021 στην Ξάνθη.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο γήπεδο του ΑΟΞ το Σάββατο 04/09 με γενικό εισιτήριο 8€. Σε όλα τα έντυπα που κυκλοφόρησε ο Δήμος Ξάνθης αναφερόταν ρητά πως οι πόρτες άνοιγαν στις 19:00 κι η συναυλία ξεκινούσε στις 20:30. Ωστόσο, οι πόρτες τελικά άνοιξαν στις 20:05 (!), με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των θεατών. Όσοι έσπευσαν από τις 19:00 ή νωρίτερα, προκειμένου να πιάσουν καλή θέση, αναγκάστηκαν να περιμένουν όρθιοι για περισσότερη από μία ώρα, ενώ καμία απάντηση δεν δόθηκε για την πολύωρη αναμονή από τους διοργανωτές ούτε κάποιο «συγγνώμη» ακούστηκε από τα μικρόφωνα. Ακόμη κι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να περιμένουν όρθιοι, έχοντας δικαίως απηυδήσει με τον Δήμο.

Ακόμη κι όταν οι πόρτες άνοιξαν, στις 20:05, μέχρι να «εκτονωθούν» οι ουρές πέρασαν αρκετά λεπτά. Επίσης, προφανώς, στις ουρές ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις που ορίζονταν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι περισσότεροι θεατές κατόρθωσαν μέχρι τις 20:45 να εισέλθουν εντός του γηπέδου, όπου εκεί τους περίμενε μία ακόμη καθυστέρηση, αφού περί των 21:20 ξεκίνησε η εκδήλωση με τον χαιρετισμό του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Στο μεσοδιάστημα οι θεατές ανέμεναν καρτερικά ανθρώπους του Δήμου να δώσουν συνεντεύξεις σε κανάλια, όπως και τους έχοντες προσκλήσεις να καταφτάσουν στο γήπεδο (χωρίς να περιμένουν σε κάποια ουρά).

Εύλογα ήταν και τα ερωτηματικά που ακούστηκαν από πολίτες στην κερκίδα, για το πως γίνεται σε συναυλία με εισιτήριο να υπάρχουν τόσα απρόοπτα. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, πάντως, ο δήμαρχος της πόλης δεν φάνηκε να βλέπει κάποιο ζήτημα στη διοργάνωση. «Σας καλωσορίζουμε στα τριάντα χρόνια Γιορτές Παλιάς Πόλης. Σας ευχαριστούμε που είστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αναδείξουμε τον πολιτισμό της πόλης μας, ο οποίος είναι πλούσιος, όπως πλούσια είναι και τα αισθήματα των ανθρώπων της […]. Ο πολιτισμός για εμάς δεν είναι απλά μία δραστηριότητα, αλλά πνευματική τροφή και διέξοδος που φέρνει αισιοδοξία. Αυτό αποδεικνύει και την προσήλωσή μας στη διεξαγωγή των γιορτών που ξεκινά σήμερα και που όλοι αγκαλιάσαμε […]», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η συναυλία ξεκίνησε περί των 21:30 και, ευτυχώς, η καλλιτέχνιδα που επελέγη από τους διοργανωτές (Ελεονώρα Ζουγανέλη) αντάμειψε με την ερμηνεία της τους θεατές.

Πηγή: xronos.gr / Ρεπορτάζ – Διονύσης Βοργιάς

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα