Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Youtuber μεγάλωσε γουρουνάκι για 100 μέρες και το έφαγε on camera

Κοινοποίηση


Η ιδέα προσέλκυσε ένα κοινό άνω των 100.000 ατόμων

Ένας Ιάπωνας YouTuber προκάλεσε πρόσφατα διαμάχη αφού φέρεται να μαγείρεψε και έφαγε ένα γουρουνάκι που είχε μεγαλώσει στην κάμερα για τις προηγούμενες 100 ημέρες.

Τον Μάιο του 2021, ένας Ιάπωνας ξεκίνησε ένα περίεργο κανάλι στο YouTube με την ονομασία “Eating Pig After 100 Days”. Πιστό στο όνομά του, το κανάλι αφορούσε την ανατροφή ενός μικρού γουρουνιού για 100 ημέρες, πριν το μαγειρέψει και το φάει. Η ιδέα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να προσελκύσει ένα «αξιοπρεπές κοινό» άνω των 100.000 ατόμων στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο, αλλά λίγοι από τους οπαδούς του πίστεψαν πραγματικά ότι ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρημα θα το πραγματοποιούσε. Εξάλλου, τι είδους τέρας θα έσφαζε και θα έτρωγε το αξιολάτρευτο γουρουνάκι που κέρδισε τις καρδιές τόσων πολλών, σωστά;

Τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες, ο άνθρωπος πίσω από το κανάλι “Eating Pig After 100 Days” δημοσίευσε δεκάδες βίντεο με τον εαυτό του να αντιμετωπίζει το χαριτωμένο γουρουνάκι ως κατοικίδιο, να παίζει μαζί του, να το πλένει, να το ταΐζει, ακόμα και να το αφήνει να κοιμάται στην αγκαλιά του.  Και όμως, όταν η αρχική προθεσμία έφτασε, οι συνδρομητές του “Eating Pig After 100 Days” είδαν ένα συγκλονιστικό νέο βίντεο. Η χαριτωμένη μουσική αντικαταστάθηκε με ένα κομμάτι θλιμμένης μουσικής με πιάνο και το βίντεο έδειχνε τον ιδιοκτήτη να πηγαίνει το γουρουνάκι για να το θανατώσει πιθανώς, καθώς στη συνέχεια τον βλέπουμε να επιστρέφει με ένα χαρτόκουτο που περιείχε το κουφάρι του ζώου.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο άνδρας φαίνεται στη συνέχεια να προετοιμάζει το κρέας, πριν το ψήσει σε μια υπαίθρια σχάρα και τελικά το φάει. Στη συνέχεια, τον βλέπουμε να ανάβει ένα κερί στο μεταλλικό κλουβί του γουρουνιού, στη μνήμη του, και να προβάλλει αποσπάσματα με αυτό. Εννοείται ότι αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους θεατές.

Μετά το αμφιλεγόμενο βίντεο, οι οπαδοί του “Eating Pig After 100 Days” εξοργίστηκαν, κατακλύζοντας τον ιδιοκτήτη του καναλιού με αρνητικά σχόλια, κατηγορώντας τον για κακοποίηση ζώων και ζητώντας από τις αρχές να λάβουν μέτρα εναντίον του. Είχε μεν κάποια υποστήριξη από ανθρώπους που επεσήμαναν ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν και τρώνε γουρούνια όλη την ώρα και ότι ο κατηγορούμενος προχώρησε μόνο στο αρχικό του σχέδιο, αλλά αυτοί οι υποστηρικτές ήταν μειοψηφία.

Σκηνοθετημένο;

Σαν να μην ήταν αρκετά παράξενη αυτή η ιστορία, μια μέρα μετά το αμφιλεγόμενο βίντεο, το οποίο είχε πάνω από 3,4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ο ιδιοκτήτης του καναλιού δημοσίευσε ένα άλλο που έδειχνε ότι το γουρουνάκι ήταν πράγματι ζωντανό και καλά. Προφανώς, είχε σκηνοθετήσει το όλο θέμα για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερο για την τύχη των ζώων που χρησιμοποιούμε τυχαία ως τροφή. Παρόλα αυτά, η διαμάχη δεν τελείωσε εκεί.

Υπήρχαν ακόμα μερικοί άνθρωποι που κατηγόρησαν τον ανώνυμο ιδιοκτήτη του “Eating Pig After 100 Days” ότι αντικατέστησε το γουρουνάκι με ένα άλλο μετά τις αντιδράσεις, για τα προσχήματα.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα