Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5 πράγματα που χρειάζεται ΑΜΕΣΑ το site σας

Κοινοποίηση


Πως θα κάνετε τον ιστότοπό σας πιο λειτουργικό και πιο ελκυστικό, άμεσα!

Μια ιστοσελίδα για να είναι πετυχημένη και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Η κατασκευή της ιστοσελίδας μιας επιχείρησης άλλωστε δεν είναι μια διαδικασία που διαρκεί μερικές εβδομάδες και μετά τελειώνει, αλλά πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες με διάρκεια μέσα στον χρόνο ώστε ο ιστότοπος να παραμένει λειτουργικός και ελκυστικός. Συνεπώς πρέπει να προσαρμόζετε το site σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις σύγχρονες απαιτήσεις και να “φρεσκάρετε” τις εφαρμογές και την εμφάνισή του.

Ακόμη και εάν πρόκειται για ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε πριν από μερικούς μήνες αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναπαυτείτε. Η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται νέα trends στην κατασκευή και συντήρηση ενός site, που σίγουρα, εάν τα ακολουθήσετε, θα δείτε αισθητή διαφορά στους επισκέπτες αλλά και στα έσοδα – εάν υπάρχουν – του ιστοτόπου σας.

Ποια είναι λοιπόν τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν ιστότοπο σήμερα;

1. Ταχύτητα

Στην εποχή της πληροφορίας, που ζούμε, η ταχύτητα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα αργό site χαρακτηρίζεται αυτομάτως και ξεπερασμένο ενώ το πιο πιθανό είναι να χάνει ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι το εγκαταλείπουν βλέποντας πόσο αργά φορτώνει. Αυτό που χρειάζεται η ιστοσελίδα σας άμεσα είναι να πετύχετε όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο απόκρισης, ώστε να φορτώνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και να είναι διαθέσιμη προς χρήση από κάθε συσκευή. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην ταχύτητα φόρτωσης σε κινητές συσκευές. Οι περισσότεροι χρήστες άλλωστε πλέον σερφάρουν στο διαδίκτυο με τα κινητά τηλέφωνα και είναι πολύ πιθανό μια παλιά ιστοσελίδα να μην φορτώνει σωστά και γρήγορα στην οθόνη ενός smartphone.

2. Εύκολη πλοήγηση

Οι χρήστες του διαδικτύου επιδιώκουν πάντα την ευκολία τους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ. Μια σύγχρονη ιστοσελίδα πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης – και άμεσης – πλοήγησης. Οι επισκέπτες να είναι δηλαδή σε θέση να εντοπίσουν τις κατηγορίες, τα προϊόντα και τα αγαθά που φιλοξενεί η ιστοσελίδα σας και ταυτόχρονα με τρόπο απλό να βρίσκουν πληροφορίες γύρω από την επιχείρησή σας αλλά και τρόπους επικοινωνίας μαζί σας. Εάν ένας χρήστης δεν μπορέσει εύκολα να εντοπίσει αυτό που ψάχνει το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας και να επισκεφθεί την αμέσως επόμενη που θα βρει μπροστά του και θα είναι πιο εύχρηστη. Δώστε βάση στη σωστή κατηγοριοποίηση των πληροφοριών που υπάρχουν στην ιστοσελίδα σας και ανανεώστε τυχόν στοιχεία που δεν ισχύουν (όπως τηλέφωνα, e-mail, διευθύνσεις). Στόχος πρέπει να παραμένει το να κάνετε τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη και την πλοήγησή τους ανώδυνη.

3. Κριτικές – Σχόλια

Οι τελευταίες τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμπερίληψη κριτικών – σχολίων. Στον αχανή κόσμο του διαδικτύου είναι δύσκολο για μια επιχείρηση να ξεχωρίσει αλλά και για έναν χρήστη να βεβαιωθεί πως βρήκε όντως αυτό ακριβώς που ψάχνει. Οι κριτικές από άλλους χρήστες και τα σχόλια μπορούν να βοηθήσουν ωστόσο σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιο προϊόν ή υπηρεσία και εάν προσφέρει η ιστοσελίδα σας, χρειάζεστε μια στήλη με κριτικές πελατών – συνεργατών σας, που θα μοιράζονται την εμπειρία τους από την αγορά ενός αγαθού ή τη συνεργασία τους μαζί σας. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσετε μελλοντικούς επισκέπτες να αντιληφθούν καλύτερα την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρετε, θα κάνετε την ιστοσελίδα σας πιο ελκυστική αλλά και χρήσιμη για αυτούς και θα αυξήσετε τα έσοδα σας.

4. Call to action επιλογές

Αναμφίβολα οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας χρειάζονται “καθοδήγηση” αλλά και “ώθηση” ώστε να προβούν στις επιθυμητές για εμάς ενέργειες. Εδώ ακριβώς έρχονται τα call to action, κουμπιά ή εντολές δηλαδή που παροτρύνουν τους χρήστες να προχωρήσουν σε μια ενέργεια. Για παράδειγμα “Αγορά τώρα”, “κερδίστε έκπτωση πατώντας εδώ”, “εξασφαλίστε την προσφορά σας”, “κλείστε ένα ραντεβού με εκπρόσωπο σήμερα”. Τα call to action βοηθούν δραστικά μια ιστοσελίδα να εκπληρώσει τους στόχους της και εσάς να μετατρέψετε ένα απλό επισκέπτη σε πελάτη. Εάν διαθέτει ήδη call to action επιλογές το site σας εξετάστε το ενδεχόμενο να τα ανανεώσετε και να δείτε ποια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά ώστε να τα αντικαταστήσετε με άλλα πιο ευφάνταστα και έξυπνα.

5. Βαρύτητα στο SEO

Εκτός των παραπάνω αυτό που σίγουρα χρειάζεται, και μάλιστα άμεσα ο ιστότοπός σας, είναι το να επενδύσετε στο SEO (Search Engine Optimization). Πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες που θα κάνουν το περιεχόμενό του site σας πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών. Όσο πιο πολύ επενδύετε στο SEO τόσο περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα κερδίζετε, το site σας γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και κατά συνέπεια αυξάνετε τα έσοδα της επιχείρησής σας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα brands διαθέτουν ειδικά τμήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με το SEO ή συνεργάζονται με εταιρίες που προσφέρουν SEO υπηρεσίες και μπορούν να τους βοηθήσουν να αναρριχηθούν ψηλά στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

Ένας ιστότοπος για να συνεχίσει να είναι λειτουργικός και να προσελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών πρέπει να προσφέρει εύκολη πλοήγηση, να φορτώνει γρήγορα, να συνοδεύεται από ενδιαφέρον περιεχόμενο που θα μπορεί κανείς να βρει άμεσα αλλά και να επενδύει σε τεχνικές digital marketing που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. Ένας ειδικός και μια εταιρία που ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων μπορεί να εξετάσει το site σας και να προτείνει παρεμβάσεις που θα το κάνουν πιο ελκυστικό και εύχρηστο, ώστε να κερδίσετε περισσότερους πελάτες και κατά συνέπεια περισσότερα έσοδα.

Ελάτε μαζί μας επίσης για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην Κατασκευή ιστοσελίδων & Κατασκευή eshop, Digital Marketing (SEO, SEM, Social Media Marketing, Inbound Marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet.

Στοιχεία επικοινωνίας

www.webone.gr

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310-254007

Email: info@webone.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα