Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη του ψευδομουφτή Κομοτηνής

Κοινοποίηση


Ρεπορτάζ: XanthiNea.gr
 

Για τον Δεκέμβριο αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης κατά του ψευδομουφτή Κομοτηνής,  Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής. 

Η εκδίκαση είχε οριστεί για την Πέμπτη, ωστόσο απουσία μαρτύρων δόθηκε αναβολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς φέρεται να συμμετείχε σε θρησκευτική τελετή μαζικής περιτομής σε παιδιά, στον οικισμό Αλάν Κογιού της Κομοτηνής, το 2016. 

Μάλιστα ο ίδιος γνωστοποίησε στα social media την κλήση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας – για μια ακόμη φορά – να καταγγείλει τις Ελληνικές Αρχές κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού. 

«Κληθήκαμε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου καθώς η συμμετοχή μας σε ένα μαζικό μεβλίτ που διοργάνωσαν οι αδερφοί μας από το Αλάν Κουγιού πριν από πέντε χρόνια κρίθηκε ως αντιποίηση αρχής. Ο Αλλάχ να είναι βοηθός μας» αναφέρει ο ίδιος. 

Στο πλευρό του η Άγκυρα 

Στο πλευρό του ψευδομουφτή έσπευσε να βρεθεί – για πολλοστή φορά – η Άγκυρα δια μέσου του Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επανέλαβε τη ρητορική της Τουρκίας περί ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. 

Μεταξύ άλλων, ζήτησε από την Ελλάδα «να δώσει τέλος στις παρεμβατικές εφαρμογές και τις καταπιεστικές πολιτικές κατά των μουφτήδων που έχουν εκλέξει οι ”Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα