Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση του ΚΥ Αβδήρων

Κοινοποίηση

Κύμα αντίδρασης προκάλεσε η απόφαση της 4ης ΥΠΕ να περιορίσει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, υποβαθμίζοντας πρακτικά την εν λόγω δομή δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει «λουκέτο» στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία της περιοχής. 

«Με λύπη και οργή ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης να αναστείλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας στον οικισμό Αβδήρων το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας και έχει εξυπηρετήσει 36.000 περιστατικά από την αρχή του χρόνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αβδήρων. 

Ο Δήμαρχος Αβδήρων το πρωί δέχθηκε στο γραφείο του κατοίκους του οικισμού Αβδήρων συνοδευόμενους από τον πρόεδρο της κοινότητας Αβδήρων κ. Χατζόπουλο Δήμο και έγινε δέκτης των παραπόνων και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων που αγωνιούν για την υποβάθμιση του συγκεκριμένου Κέντρου, καθώς και τυχόν κλείσιμο του που θα τους στερήσει το βασικό αγαθό της πρωτοβάθμιας υγείας και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αβδήρων μαζί με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Χουσεϊν  Ζεϊμπέκ, τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Μίχογλου Θωμά, την πρώην Δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσακίρη Εύα, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αβδήρων κ. Χατζόπουλο Δήμο και τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης κ. Χατζηθεοδώρου Γεώργιο, όπου συνάντησαν τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Ανδρέου Μάρθα και Ιατρικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή το απόγευμα όπου θα αποφασιστούν οι ενέργειες για τη διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και θα συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας των δημοτών του Δήμου Αβδήρων.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα