Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρνητική πρωτιά για την Ξάνθη – 817 κρούσματα σε 2 εβδομάδες!

Κοινοποίηση


Ρεπορτάζ XanthiNea.gr

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφει η Ξάνθη το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό να καλπάζει στην περιοχή και τον αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων να παραμένει στα ύψη. 

Χαρακτηριστικό της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού αποτελεί το γεγονός πως η Ξάνθη διατηρεί πανελλαδική αρνητική πρωτιά για τις τελευταίες 14 ημέρες, καθώς παρουσιάζει 817 ενεργές μολύνσεις Covid-19 και τάση 64,39%, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ. 

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Δράμα, 687 ενεργές μολύνσεις κορονοϊού και τάση εξάπλωσης στο 35,50%. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Ξάνθη όσο και η Δράμα βρίσκονται στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη και σε καθεστώς μίνι lockdown, και εφαρμόζεται νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και λειτουργία των καταστημάτων εστίασης χωρίς μουσικής για όλο το 24ωρο. 

Ταυτόχρονα, πρόκειται για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη – από τις χαμηλότερες σε πανελλαδικό επίπεδο – με τα ποσοστά να κυμαίνονται στο 50,21% για την Ξάνθη και στο 45,17% για τη Δράμα. 

Η εικόνα του 7ημέρου 

Η Ξάνθη διατηρεί την αρνητική πανελλαδική πρωτιά και σε επίπεδο 7ημέρου, καθώς καταγράφει 456 ενεργές μολύνσεις και τάση στο 29,91% ενώ η Δράμα αντίστοιχα 364 ενεργές μολύνσεις Covid-19 και τάση στο 14,11%. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα