Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Συγκαταλέγεται στις περιοχές που 13-19/10 κατέγραψαν τα περισσότερα κρούσματα / 100.000 κατοίκους 

Σε ένα εκρηκτικό και άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία «μείγμα» έχει μετατραπεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφει η Ξάνθη, το τελευταίο διάστημα. 

Χαρακτηριστικό της ανοδικής πορείας που ακολουθεί η πανδημία στην περιοχή, το γεγονός πως η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις περιοχές που το διάστημα 13 με 19 Οκτωβρίου κατέγραψαν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε όλη την χώρα. 

Την αρνητική λίστα συμπληρώνουν Δράμα, Λάρισα, Ημαθία και Πιερία, για το ίδιο διάστημα αναφοράς.

Την ίδια στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη στην περιοχή παραμένει στα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να συγκαταλέγεται στους ουραγούς των εμβολίων σε όλη την χώρα. 

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα, έκανε ειδική μνεία σε Ξάνθη και Δράμα, τονίζοντας πως πρόκειται για περιοχής που καταγράφουν τη μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας. 

«Η πορεία της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι δυστυχώς η αναμενόμενη. Για παράδειγμα στην Ξάνθη και στη Δράμα, παρά μια κάποια σχετική σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας, παρατηρούμε σημαντική αύξηση των νοσηλειών αλλά και της θνητότητας που είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται στην επικράτεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. 

Την προηγούμενη εβδομάδα δύο νέοι άνθρωποι στην Ξάνθη έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19, ενώ ευρύτερα στα Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. 

Από τη μεριά του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης ζήτησε – για ακόμη μια φορά – από τους πολίτες της περιοχής να μην «ενημερώνονται» από αμφιβόλου αξιοπιστίας αναφορές στα social media, αλλά να εμπιστεύονται τις συμβουλές του ιατρικό κόσμου της περιοχής. 

Ο χάρτης των εμβολιασμών σε όλη την Ελλάδα:


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα