Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρνητικό ρεκόρ θνητότητας από Covid-19 στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας στην Ξάνθη, η οποία παραμένει χαμηλά σε εμβολιαστική κάλυψη ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση νοσηλειών αλλά και την θνητότητας, που είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται στην επικράτεια. 

«Η πορεία της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι δυστυχώς η αναμενόμενη. Για παράδειγμα στην Ξάνθη και στη Δράμα, παρά μια κάποια σχετική σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας, παρατηρούμε σημαντική αύξηση των νοσηλειών αλλά και της θνητότητας που είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται στην επικράτεια» τόνισε χαρακτηριστικά η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα. 

«Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, παρατηρούμε μια μετατόπιση των νέων κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γεγονός που αυτομάτως μεταφράζεται σε αύξηση της νοσηρότητας σε ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας μεγαλύτερης ηλικίας που θα νοσήσουν βαρύτερα, θα χρειαστεί να νοσηλευτούν αλλά και θα κινδυνεύσουν να χάσουν τη ζωή τους» συμπλήρωσε η ίδια. 

«Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ότι ανασκοπώντας τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων κατά την διάρκεια των οποίων είδαμε αυτή την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα, δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή εκεί. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ένα σημαντικό μερίδιο των συνανθρώπων μας της Βόρειας Ελλάδας που δεν έχουν πειστεί ακόμα για την άμεση ανάγκη να εμβολιαστούν, ενώ ζουν στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές με τον ιό να κυκλοφορεί ανάμεσά τους σε επίπεδα που θυμίζουν την προ εμβολιασμού εποχή» κατέληξε η ίδια. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα