Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν σχεδιάζει επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών η Ελλάδα

Κοινοποίηση

Δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο ίδιος δήλωσε πως «όσο συνεχίζουμε να παίρνουμε ραντεβού οποιοδήποτε μέτρο υποχρεωτικότητας πάει πίσω».

Μέχρι στιγμής 190.000 πολίτες στην Ελλάδα έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου με τον κ. Θεμιστοκλέους να διευκρινίζει πως η τρίτη δόση είναι για ενίσχυση της προστασίας υπογραμμίζοντας ότι κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς αυτήν.

Όσο αναφορά τους εμβολιασμούς στη Βόρεια Ελλάδα τόνισε πως είναι χαμηλότερα τα ποσοστά σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα και ανέφερε πως «βρίσκουμε κάποια άτομα που είναι διστακτικά, μιλούν με τους υγειονομικούς, και καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

«Θα υπάρξουν φάρμακα, ήδη κάποιες εταιρίες ανακοινώνουν αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι σε διαδικασία αγοράς, όπως έγινε και με τα εμβόλια. Αλλά δε θα λύσουν το πρόβλημα τα φάρμακα. Σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους, αλλά η λύση της πανδημίας δεν είναι στα φάρμακα» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου κατά του κορονοϊού. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα