Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενοχλημένα με την επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον Έβρο τα Τουρκικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Με αρνητικά δημοσιεύματα και αναφορές σχολιάζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στον Έβρο και στις Καστανίες, την Κυριακή, κάνοντας λόγο μάλιστα για «απειλή» στα σύνορα ενώ σχολιάζουν και την ανακοίνωση για ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων με 250 συνοριοφύλακες.  

Ενδεικτικά, η Sözcü γράφει: «Απειλή στα σύνορά μας από Έλληνα υπουργό» ενώ η Akşam σημειώνει: «Νέα πρόκληση από την Ελλάδα».

Από την μεριά της, η Cumhuriyet υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα με Ζέπελιν». «Η Ελλάδα ενισχύει τους φρουρούς στα σύνορα με την Τουρκία», τονίζει η Hürriyet Daily News.

Την ίδια ώρα, η Yeni Akit λέει: «Ο Έλληνας στέλνει πρόσθετους στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία».

Τα Τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν και την συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, μιλώντας για μια «αντιτουρκική συμφωνία». 

«Αστειότητες» χαρακτήρισε από τη μεριά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τα αρνητικά σχόλια του Τουρκικού Τύπου. «Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμα μου να επιθεωρήσω στην ελληνική μεθόριο τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια της χώρας» σχολίασε σε συνεργάτες του ο Υπουργός.

«Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμα μου να επιθεωρήσω τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στην ελληνική μεθόριο, με μοναδικό τους μέλημα την ασφάλεια της χώρας» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα