Συνεχίζει η λειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews


Για τους επόμενους 12 μήνες έχει διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews, όπως έγινε γνωστό από τον CEO του ευρωπαϊκού δικτύου, Michael Peters.

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε μια μαζική κινητοποίηση φορέων και συλλογικοτήτων ώστε να ανατραπεί η απόφαση περί διακοπής λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του Euronews, κάτι που θα σήμαινε την απόλυση δημοσιογράφων και τεχνικών που απασχολούνται στο δίκτυο.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Peters, απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υψηλό επίπεδο και συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Επίτροπο Thierry Breton.

Ο CEO του Euronews τονίζει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η μειωμένη χρηματοδότηση από την ΕΕ και η πλήρης εξάρτηση της ελληνικής υπηρεσίας από αυτήν, ελήφθη απόφαση για τη διατήρηση της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση, με αντικειμενικό στόχο την αύξηση της επιρροής της.

Επίσης, ο κ. Peters σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση συνεργειών που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ελληνική υπηρεσία και στην τηλεοπτική της έκδοση και εν τέλει η έκβαση των σχετικών συζητήσεων θα κρίνει εάν η ελληνική υπηρεσία του Euronews θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews σε ψηφιακή έκδοση είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال