Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η καρδιά της Ομογένειας χτύπησε στη Στουτγάρδη

Κοινοποίηση

Στη Στουτγάρδη χτύπησε η καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας, το μεσημέρι του Σαββάτου όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μεγάλη παρέλαση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Το παρών μάλιστα στην ιστορική παρέλαση της Ομογένειας έδωσε Άγημα της Προεδρικής Φρουράς, με τους Εύζωνες να προκαλούν ρίγος συγκίνησης. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της παρέλασης, σχεδόν 5.000 πολίτες παρακολούθησαν στους κεντρικούς δρόμους της Στουτγάρδης την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από τα Ελληνικά Σχολεία της Ομογένειας αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και η Ελληνική Κοινότητα της Γερμανίας. 

«Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, Eλληνόπουλα κάθε ηλικίας από ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία παρέλασαν περήφανα στο κέντρο της Στουτγάρδης και αποθεώθηκαν από πλήθος κόσμου» αναφέρει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γερμανία, ενώ οι εικόνες από την ιστορική παρέλαση της Ομογένειας έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ και μεταδόθηκαν και από τα Γερμανικά Μέσα. 

«Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει τόσο δυνατά που ακούγεται στα πέρατα του κόσμου. Είναι μια καρδιά νέα, μια καρδιά γεμάτη ενθουσιασμό και κυρίως μια καρδιά, η οποία πάλλεται από την ιστορία της και από την ελπίδα για το μέλλον» τόνισε μεταξύ άλλων η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα