Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Δείτε live το πέρασμα από τη Θράκη


Ισχυρές καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι πλήττουν μεγάλο τμήμα της Ελλάδας από την Πέμπτη, με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να δείχνει τα δόντια της. 

Το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν καταστροφικό για περιοχές όπως η Αττική, όπου προκλήθηκαν ήδη από την πρώτη στιγμή εκτεταμένα προβλήματα, πλημμύρες και καταστροφές.

Η εικόνα στη Θράκη είναι αισθητά πιο ήπια, καθώς καταγράφονται κυρίως βροχοπτώσεις χαμηλής έντασης. 

Ωστόσο οι Αρχές στην περιοχή παραμένει σε επιφυλακή, ενώ εφιστούν την προσοχή των κατοίκων ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. 

Ο Δήμος Ξάνθης εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για την κακοκαιρία ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. 

Τι αναφέρει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης: 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης σας ενημερώνει ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που αφορά σε ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) το οποίο θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη 14-10-2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το Σάββατο 16-10-2021.

Για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, στον Δήμο Ξάνθης τίθεται σε άμεση εφαρμογή το εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν τους κάτωθι αριθμούς:

  • Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης: 25410-70421
  • Αστυνομία: 100
  • Πυροσβεστικό Σώμα: 199
  • ΕΚΑΒ: 166
  • τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης: 112

Γενικές Οδηγίες Προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Γενικές Οδηγίες Προστασίας από πλημμύρες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/plimmyres


Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال