Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε κέρινο ομοίωμα στην Καβάλα

Κοινοποίηση

Μία θέση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, απέκτησε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821. 

Ο δημιουργός του κέρινου ομοιώματος, αφιέρωσε τους τελευταίους μήνες στη δημιουργία του νέου του έργου ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα έγραψε στα social media πως «το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη μετά από μήνες δημιουργίας ολοκληρώθηκε. Το έργο παίρνει την θέση του στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη , δίπλα στα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Ιωάννη Καποδίστρια».

Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως «φιλοτέχνησα το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη με βάση  τα ζωγραφικά πορτραίτα που τον απεικονίζουν , αλλά και πληροφορίες  γύρω από την προσωπικότητα του. Οξυδερκής, ευφυής, εριστικός, παρορμητικός, θαρραλέος είναι μερικά επίθετα  που τον χαρακτηρίζουν. Ευχαριστώ θερμά την μητέρα μου Πηνελόπη, που έραψε την φορεσιά για το δημιούργημα, τον Παναγιώτη Καζαντζιδη και το κατάστημα «είδη ραπτικής, υφάσματα Καζαντζίδης»  που χορήγησε  όλα τα υφάσματα και τα υλικά για την φορεσιά, όπως και το κατάστημα λαϊκής τέχνης «Γιάννης  Βαμβουκάκης» που παρείχε τα κουμπούρια που φέρει το έργο». 

Στο μουσείο παρουσιάζονται 35 κέρινα ομοιώματα, τα οποία αφορούν Έλληνες και ξένους, προσωπικότητες από το χώρο της ιστορίας, της πολιτικής, της τέχνης, των γραμμάτων και του αθλητισμού. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα