Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύμα συγκίνησης στην Ξάνθη για τη Γεννηματά

Κοινοποίηση


Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής για τον πρόωρο χαμό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε τη Δευτέρα η είδηση του θανάτου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο για δεύτερη φορά. 

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών, ενώ μεγάλο ήταν το κύμα συγκίνησης σε ολόκληρη την χώρα, με τον πολιτικό κόσμο να εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον «χαμό» της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ έστειλαν και πολιτικοί της Ξάνθης, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τη συγκίνησή τους για τον θάνατο της Γεννηματά. 

«Τα λόγια είναι φτωχά. Μια άξια μαχήτρια και αγωνίστρια μέχρι τέλους.  Στάθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος σε όλες τις προκλήσεις. Καλό ταξίδι, Πρόεδρε μας» έγραψε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ, Μπαράν Μπουρχάν ενώ από την πλευρά του ο Βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης, τόνισε πως «ο πρόωρος χαμός της κ. Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει με μεγάλη θλίψη. Η Φώφη Γεννηματά, μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα με έντονη και μακρόχρονη παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας μας, έδωσε πολλές και κρίσιμες μάχες στη ζωή της πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, τον σύζυγο και τα παιδιά της».

Ο Στάθης Γιαννακίδης ανέφερε πως «δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσει κανείς τη θλίψη για την μεγάλη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Ο θάνατος της αποτελεί μία μεγάλη απώλεια για τη χώρα, τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους συντρόφους/ισσες  της. Καλό ταξίδι, Φώφη Γεννηματά!» ενώ η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κοινοποίησε άρθρα – αφιερώματα για το έργο και την πολιτική παρουσία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 

«Κράτησες ψηλά τον ίδιο τον αγώνα της Παράταξης, αγωνίστηκες για τη συνέχεια και την ιστορική της διαδρομή, δίδαξες αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον θάνατο. Όλοι οι σύντροφοί σου ειλικρινά σου οφείλουμε πολλά! Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γενικότερα σου οφείλει πολλά! Σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας Φώφη Γεννηματά» ανέφερε ο Σάββας Μελισσόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ, Στέλιος Μωραΐτης δήλωσε «Φώφη Γεννηματά! Σύμβολο πολιτικής αξιοπρέπειας, ήθους και εντιμότητας! Καλό Ταξίδι, καλό παράδεισο. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια σου». 

«Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Μια γυναίκα που σφυρηλατήθηκε μέσα στην οικογένεια της να ζει πολιτικά, να σκέπτεται πολιτικά και να είναι πολίτης. Καμιά φορά, όμως, ακόμη και τα σπαθιά σπάζουν. Κατάφερε να δώσει σε όλους κι ιδίως σε όλες μας τη δύναμη να είμαστε γυναίκες κοπής μοναδικής. Η καθεμία για τον εαυτό της και όλες μαζί ενωμένες. Καλό ταξίδι» δήλωσε η Μαρίνα Παυλίδου

«Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα, η Φώφη Γεννηματά στάθηκε για δεκαετίες στα πολιτικά πράγματα του τόπου και συνεισέφερε τα μέγιστα στη χώρα, από όλα τα μετερίζια που υπηρέτησε. Με πείσμα, υπομονή, επιμονή και γενναιότητα, στάθηκε όρθια μπροστά στον καρκίνο  και έδινε σε όλους μας το παράδειγμα  του καλού αγώνα για τη ζωή,  με το φωτεινό της χαμόγελο, που πάντα τη συνόδευε και τη χαρακτήριζε. Η ευγένεια της ψυχής της και το ήθος της, ήταν ο καθρέφτης των πράξεων της  στον δημόσιο βίο. Η απώλειά της, αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Αιώνια η μνήμη της» αναφέρει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα