Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μόλις 1 στους 2 εμβολιασμένοι σε Ξάνθη και Δράμα

Κοινοποίηση

Στο κόκκινο βρίσκονται τα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, με τον κορωνοϊό να «θερίζει» τις περιοχές ευθύνης της. 

Ήδη, σε Δράμα, Ξάνθη και Κιλκίς έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, ενώ σήμερα σε καθεστώς μίνι lockdown αναμένεται να περάσουν και οι Σέρρες. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα), ενώ 22 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου. Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι. 

Άλλωστε, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Το γεγονός αυτό φαίνεται να οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο. 

Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο εισήχθησαν στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ 1.016 ασθενείς, οι οποίοι σε ποσοστό 80% ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το διάστημα 12 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου 151 ανεμβολίαστοι πολίτες που νοσηλεύονταν έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα