Λούκα: «Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι για μας»


Η Εθνική Γυναικών είναι έτοιμη να κάνει το πρώτο βήμα, τη δική της προσπάθεια για στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023, ώστε να είναι συνεπής σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού. Σε λίγες μέρες στο πρώτο “παράθυρο” αντιμετωπίζει την τη Μεγάλη Βρετανία (11/11) στο Μάντσεστερ και την Πορτογαλία (14/11) στην Ξάνθη.

Η Βασιλική Λούκα αναφέρθηκε στους δύο αυτούς αγώνες και μίλησε για τους αντιπάλους: «Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Έχουμε καινούριο προπονητή, ορισμένα νέα πρόσωπα και κάποιες επιστροφές όπως αυτή της Εβίνας Σταμάτη. Πιστεύω ότι ο στόχος της πρόκρισης είναι εφικτός. Συμμετέχουμε σε όμιλο με ομάδες που μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε. Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μια ισχυρή ομάδα. Στόχος της είναι η πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί σε απευθείας πρόκριση, κάτι όμως το οποίο θέλουμε και εμείς. Σαν ομάδα έχει ένα βασικό κορμό εδώ και χρόνια και μπορεί να πάρει πόντους και μέσα από το καλάθι, που είναι άλλωστε και το δυνατό της σημείο, αλλά και από την περιφέρεια. Οπότε εμείς πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, να είμαστε σκληρές στο παιχνίδι μας και συγκεντρωμένες».

Αναφορικά με την Πορτογαλία και τη διεξαγωγή του αγώνα στην Ξάνθη, τόνισε: «Μπορεί θεωρητικά να είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά για εμάς δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ο αγώνας γίνεται στην Ξάνθη, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και πρέπει να νικήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Περιμένουμε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Η Ξάνθη, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ».

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, πάντως,  η Βασιλική Λούκα συνεχίζει στην Σουηδία με την Α3 Ουμέα να είναι νέος σταθμός στην καριέρα της. «Είμαι ευχαριστημένη με την ομάδα μου, έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο για μένα. Έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα, ενώ στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Στη Σουηδία το πρωτάθλημα είναι σκληρό, αλλά παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ. Ειδικά στη δική μας ομάδα ο προπονητής θέλει να παίζουμε πιο ελεύθερα».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال