Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: «Λουκέτο» στα Περιφερειακά Ιατρεία – Λιγότερες ώρες το Κ.Υ. Αβδήρων

Κοινοποίηση

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων της Ξάνθης ενώ παράλληλα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, με απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη (27.10) ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης. 

Η απόφαση δεν περιορίζεται μόνο στην Ξάνθη, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία της Δράμας, της Ροδόπης και του Έβρου, ενώ αντίστοιχοι περιορισμοί αφορούν τα κατά τόπους Κ.Υ. της περιοχής. 

Άξιο αναφοράς ότι στο σχετικό έγγραφο της 4ης ΥΠΕ τονίζεται πως η εν λόγω απόφαση ελήφθη «λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα και τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι δομές υγείας».

Όσο αναφορά το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, τροποποιείται η λειτουργία του και πλέον θα εξυπηρετεί μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου. 

«Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 το ΚΥ Αβδήρων θα εξυπηρετεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας ασθενείς με χρόνια και επείγοντα προβλήματα υγείας και το εμβολιαστικό κέντρο και δεν θα εφημερεύει καθόλου καθώς θα είναι κλειστό από τις 15.00 ως τις 7.00 το πρωί καθημερινές και ολόκληρα τα Σαββατοκύριακα. Καλούνται οι ασθενείς της περιοχής μας για τη χρόνια συνταγογράφηση των φαρμάκων τους να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541355401 του ΚΥ Αβδήρων και για επείγοντα προβλήματά τους μετά τις 15.00 στο Νοσοκομείο Ξάνθης» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Κέντρο Υγείας Αβδήρων. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα