Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: «Πηγή του κακού η Ελλάδα σε κάθε θέμα»

Κοινοποίηση


Νέα επίθεση κατά της χώρας μας από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί – Τι είπε για τα ελληνικά ΜΜΕ και για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

«Πηγή του κακού» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια ομιλίας του, στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο Μπαχτσελί έστρεψε τα πυρά του κατά ελληνικών ΜΜΕ, λέγοντας πως «στοχοποιούν» τον Ερντογάν και πως η χώρα μας βρίσκεται συνεχώς «απέναντι» από την Τουρκία. «Ένα θέμα στο οποίο πρέπει επίσης να σταθούμε και πρέπει να υπογραμμιστεί, είναι ότι οι ειδήσεις που στοχοποιούν τον κύριο πρόεδρο μας είναι ελληνικής καταγωγής. Η Ελλάδα εμφανίζεται ως πηγή του κακού απέναντί μας σε κάθε θέμα» τόνισε.

Μιλώντας για δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε στη διάρκεια ιδιωτικού γεύματος πως : «Οι μέρες του Ερντογάν καθώς οδεύουμε προς αναίμακτη μετάβαση», ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων ζήτησε να κηρυχθεί ο διπλωμάτης persona non grata, λέγοντας με νόημα πως «Η Τουρκία δεν είναι τσαντήρι». Δήλωσε συγκεκριμένα: «Αν είναι αληθινή η είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εστία στην Ελλάδα πώς ο Άγγλος πρέσβης Άγκυρας, δήλωσε πως «Οι μέρες του Ερντογάν είναι μετρημένες και δεν αποκλείεται η αναίμακτη μετάβαση σε μία νέα κατάσταση» , τότε αυτό σημαίνει πως απέναντί μας έχουμε ένα μεγάλο θέμα. Το πρόσωπο που θα διαψεύσει ή θα επιβεβαιώσει αυτή τη δήλωση είναι ο ίδιος ο συγκεκριμένος πρέσβης. Διότι αν έχει γίνει μία τέτοια ανεύθυνη δήλωση τότε η κήρυξη του πρεσβευτή ως persona non grata είναι μία πρακτική της διπλωματίας και μία αδιάσειστη αναγκαιότητα της εθνικής αξιοπρέπειας. Η Τουρκία δεν είναι κράτος-τσαντήρι. Και φυσικά δεν είναι πέραν των συνόρων αποικία της Αγγλίας».

Ο Μπαχτσελί επιτέθηκε και κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κατηγορώντας τον πως «κάτι ετοιμάζει» σε έντονο ύφος. «Αυτός ο δήμαρχος που το πεδίο καθηκόντων του είναι περιορισμένο στην Κωνσταντινούπολη, με ποιο στόχο γυρνά από περιοχή σε περιοχή και από νομό σε νομό; Που θέλει να φτάσει; Για ποιο λόγο αισθάνθηκε ανάγκη να επισκεφτεί την Ελλάδα; Τι ετοιμάζει;» είπε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα