Παρέμβαση Κριτσίνη για την υποβάθμιση του Κ.Υ. Αβδήρων


Την αντίδραση του Αθανάσιου Κριτσίνη, επικεφαλής του συνδυασμού Άβδηρα όλοι μαζί μπορούμε, προκάλεσε η απόφαση της 4ης ΥΠΕ να περιορίσει το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, υποβαθμίζοντας πρακτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Με έκπληξη, που μετατράπηκε σε οργή, πληροφορηθήκαμε την απόφαση  του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει την παροχή των υπηρεσιών υγείας του Δήμου Αβδήρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την κατάργηση των αγροτικών Ιατρείων και παράλληλα τον περιορισμό λειτουργίας του Κέντρου Υγείας μόνο τις καθημερινές 7 με 3 (λες και είναι εμπορικό κατάστημα) ενώ θα παραμένει κλειστό Σαββατοκύριακα και αργίες.

Σε μια εποχή που η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι απαραίτητη όσο ποτέ, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την υποβάθμιση  των δομών υγείας, αφήνοντας τους κατοίκους του Δήμου Αβδήρων, απροστάτευτους.

Το κλείσιμο του καταστήματος της  τράπεζας Πειραιώς στα Άβδηρα  και του γραφείου των ΕΛΤΑ στη Γενισέα, ήταν η αρχή. Τώρα το έργο ολοκληρώνεται με το ουσιαστική κατάργηση του Κέντρου Υγείας.

Αλλά αυτή τη φορά, θα μας βρούνε ενωμένους όλους μαζί και αποφασισμένους να αγωνιστούμε για την ανατροπή των σχεδίων τους.

Καλώ όλες τις παρατάξεις σε έκτακτό Δημοτικό Συμβούλιο, για να λάβουμε ομόφωνα αποφάσεις για τον τρόπους αντίδρασής μας.

Το θέμα της υγείας, αφορά όλους και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια  του Υπουργείου Υγείας». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال