Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ποντάρει» στις κινητές μονάδες εμβολιασμού η Ξάνθη

Κοινοποίηση


1 στους 2 κατοίκους παραμένει ανεμβολίαστος στην περιοχή – Ξεκινάει η κινητή μονάδα από την ερχόμενη εβδομάδα 

Ρεπορτάζ XanthiNea.gr

Στις περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης συνεχίζει να βρίσκεται η Ξάνθη, η οποία την ίδια στιγμή καταγράφει υψηλή θετικότητα και βρίσκεται στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη Covid-19. 

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών ξεκινά η εκστρατεία με τη χρήση κινητής μονάδας εμβολιασμού σε χωριά της Ξάνθης. 

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στην ΠΕ Ξάνθης ανέρχεται σε 46,97% ενώ με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 50% του πληθυσμού. Πρακτικά 1 στους 2 κατοίκους της Ξάνθης παραμένει ανεμβολίαστος. 

«Την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι κινητά συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και μια Κινητή Μονάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη συνεργασία που μας δίνει, θα επισκεφτεί συγκεκριμένα χωριά. Την Τρίτη 12/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης, Τετάρτη 13/10 θα είναι στη Δράμα και στην Πέλλα και Πέμπτη 14/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών» τόνισε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοινώνοντας το επιχειρησιακό σχέδιο για την τόνωση των ποσοστών εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα. 

Νωρίτερα, το Κέντρο Υγείας Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας εμβολιασμού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται σε αυτή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το δρομολόγιο περιλαμβάνει οικισμούς όπως το Μαγικό, το Σέλερο, το Δροσερό, τη Σμίνθη και τον Κένταυρο. 

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που γνωστοποίησε ο Δήμος Ξάνθης, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης εντός του μητροπολιτικού Δήμου της ΠΕ Ξάνθης κυμαίνεται στο 70%, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Δήμους που η συμμετοχή των πολιτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα παραμένει αισθητά πιο περιορισμένη. 

«Την Τρίτη 12/10 το κινητό συνεργείο του ΚΥ Ξάνθης – 4η ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς σε χωριά της ΠΕ Ξάνθης! Καλούμε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, καθώς και όσους θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με την διαδικασία του εμβολιασμού, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ του εμβολιαστικού κέντρου του ΚΥ Ξάνθης στο 2541102721» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΥ Ξάνθης. 

Παραμένει στο κόκκινο η Ξάνθη 

Την ίδια στιγμή η Ξάνθη παραμένει στο κόκκινο και στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη, αν και πλέον από το Σάββατο δεν θα ισχύει το καθεστώς του τοπικού μίνι lockdown στο οποίο είχε τεθεί. 

Ωστόσο η πορεία εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή παραμένει ανησυχητική, συγκριτικά και με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων. 

«Υψηλή θετικότητα στα εργαστηριακά αλλά και στα αυτοδιαγνωστικά, δηλαδή στα self-test παρατηρείται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, όπως είναι η Πιερία, η Δράμα, η Κοζάνη, η Καβάλα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Εμβολιαστικό κέντρο στο ΔΠΘ 

Εμβολιαστικό κέντρο που εξυπηρετεί όσους φοιτητές θέλουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους λειτουργεί και στις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ στην Ξάνθη. 

Πρόκειται για τον χώρο στο  Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στην Ξάνθη, που όπως ανακοινώθηκε θα λειτουργεί κάθε κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00 – 14.00. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα