Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαρηγιάννης για Ξάνθη: «Συνεχής και ταχεία αύξηση του κορονοϊού»

Κοινοποίηση

Ο καθηγητής  Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, όσον αφορά στη Θράκη, στη Ροδόπη εντοπίστηκαν 61 κρούσματα, παρατηρείται μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, βρίσκεται εδώ και μέρες πάνω από το όριο ανησυχίας και η ανοδική πορεία δείχνει να κάμπτεται. Στην Ξάνθη, στην οποία εντοπίστηκαν 87 κρούσματα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με προχθές, και παρατηρείται κάμψη της ανοδικής τάσης. Στον Έβρο εντοπίσθηκαν 93 κρούσματα, και συνεχίζει η ανοδική πορεία.

Η ίδια έκθεση αναφέρει πως σε περιοχές όπως η Δράμα, η Ημαθία και η Ξάνθη που εμφανίζουν συνεχή και ταχεία αύξηση της διασποράς του SARS-CoV-2 στην κοινότητα θα ήταν καλό να επιβληθεί αυστηρότερη τήρηση των μέτρων προστασίας με υποχρεωτική τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων και χρήση της μάσκας (ΚΝ94, ΚΝ95 ή διπλή μάσκα) παντού.

Όσον αφορά επιμέρους περιοχές, παραμένουν ακόμα πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχές ανησυχίας, η Αττική, η Θεσσαλονίκη η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αχαΐα, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Ευρυτανία, η Κορινθία, η Αιτωλοακαρνανία, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, η Καβάλα, η Καστοριά, η Φλώρινα, η Πέλλα, τα Γρεβενά, η Δράμα, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Ροδόπη, η Ξάνθη, ο Έβρος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Θάσος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη, και η Ρόδος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα