Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο «κόκκινο» η Ξάνθη – 741 κρούσματα σε 2 εβδομάδες

Κοινοποίηση

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η τάση που καταγράφει τον τελευταίο μήνα η πανδημία του κορονοϊού στην Ξάνθη, με τον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων να παραμένει σταθερά διψήφιος ενώ δεν λείπουν οι ημέρες κατά τις οποίες καταγράφεται και τριψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων Covid-19. 

Τα αυξημένα κρούσματα σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού (η Ξάνθη παραμένει στους ουραγούς στην εμβολιαστική κάλυψη πανελλαδικά) έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» για την περιοχή, η οποία παραμένει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η περιοχή μετρά 741 κρούσματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες με την τάση μετάδοσης να βρίσκεται στο 2,62% για την εν λόγω περίοδο. Αντίστοιχα, τις τελευταίες 7 ημέρες η Ξάνθη μετρά 442 μολύνσεις Covid-19 με την τάση να βρίσκεται στο 15,33%. 

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν οι περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη Δράμα να «βράζει», καταγράφοντας αισθητά μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται Ξάνθη, Καβάλα, Έβρος και Δράμα. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν τον οργανισμό τους έναντι της νόσου, ενώ τους παροτρύνει να μην ενημερώνονται από αμφιβόλου αξιοπιστίας πηγές στα social media, αλλά να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα