Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σχεδόν 55.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Σε σχεδόν 55.000 ανέρχονται οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ξάνθη και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 109.425 εμβολιασμοί. Εξ’ αυτών οι 58.398 αφορούν πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ενώ σε 54.951 ανέρχονται αυτοί που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. 

Την ίδια στιγμή, 1.684 πολίτες προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα της Ξάνθης για την λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Η Ξάνθη παραμένει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη του ΕΟΔΥ, καθώς βρίσκεται σταθερά στο επίπεδο 4, καταγράφοντας μάλιστα μεγάλο αριθμό νεών κρουσμάτων σε ημερήσια βάση.

Η εμβολιαστική κάλυψη, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις του Ιατρικού κόσμου της Ξάνθης, παραμένει πολύ χαμηλή στην περιοχή, με την Π.Ε. Ξάνθης να συγκαταλέγεται σταθερά στις περιοχές με τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την χώρα. 

Την Τρίτη η Ξάνθη βρισκόταν στις 8 περιοχές της Ελλάδας που κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων Covid-19, με τη γενικότερη εικόνα της πορείας της πανδημίας στην περιοχή να προκαλεί έντονο προβληματισμό. 

«Για ακόμη μία φορά ο Ι.Σ. Ξάνθης κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να ενημερώνονται και να λαμβάνουν αποφάσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα ιδεολογικής, πολιτικής, κοινωνικής ακόμη και θρησκευτικής αντιπαράθεσης. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Για τους ανεμβολίαστους είναι ρωσική ρουλέτα να πιστεύουν ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν. Οι εμβολιασμένοι έχουν μικρές πιθανότητες να νοσήσουν και αν νοσήσουν έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, παροτρύνοντας τους πολίτες να στραφούν στον εμβολιασμό. 

«Έχουμε πολλά παραδείγματα ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, ακόμη και νεαρής ηλικίας μας, που έχασαν τη ζωή τους. Απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται η ιατρική επιστήμη με όπλο το εμβόλιο και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η άγνοια, η σύγχυση, η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός. Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας και στη συνέχεια την κοινωνία» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος κρούοντας για ακόμη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου για όσους επιλέγουν να μην εμβολιάζονται. 

«Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ξανά σε πίεση με τους γιατρούς στα όριά τους. Οι δυνατότητες του Νοσοκομείου μας είναι πεπερασμένες και η διαχείριση των περιστατικών δυσχερής. Ο Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί και παρεμβαίνει σε όσα συμβαίνουν, προσπαθώντας να επιτελέσει την αποστολή του που είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών» καταλήγει στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα