Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα απαραίτητα σκεύη και εργαλεία για τη νέα σας κουζίνα!

Κοινοποίηση

Μόλις μετακομίσατε στο νέο σας σπίτι ή ανακαινίσατε την κουζίνα σας και έχετε πλέον μια ολοκαίνουργια κουζίνα, που είστε ερωτευμένοι με την εμφάνιση και το στυλ της. Τα χρώματα, ο άνετος πάγκος εργασίας, οι άπειρες λύσεις αποθήκευσης που χρειάζεστε αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μία άνετη κουζίνα. Αλλά πώς θα απογειώσετε τη λειτουργικότητά της; Ποια είναι τα βασικά που χρειάζεστε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά αξεσουάρ και εργαλεία που χρειάζεστε για τη νέα σας κουζίνα.


Βασικά μαγειρικά σκεύη

Μπορεί να είναι δελεαστικό να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με όλα τα φανταστικά gadget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν λατρεύετε τη μαγειρική, αλλά είναι καλύτερο αρχικά να επενδύσετε σε μερικά βασικά μαγειρικά σκεύη υψηλής ποιότητας και στη συνέχεια να επεκτείνετε τη συλλογή σας σταδιακά. Ποια είναι λοιπόν τα must-have εργαλεία και σκεύη για την κουζίνα σας;


Μαχαίρια

Τα μαχαίρια είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό στο «οπλοστάσιο» κάθε σεφ. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα ένα πλήρες σετ μαχαιριών – αλλά σίγουρα χρειάζεστε ένα μεγάλο μαχαίρι σεφ και ένα μικρότερο μαχαίρι γενικής χρήσης, που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Επιλέξτε κοφτερά μαχαίρια από τη συλλογή μας, που θα κάνουν τον τεμαχισμό και το ξεφλούδισμα λαχανικών και κρεάτων πολύ πιο εύκολο από όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε. 


Επιφάνεια κοπής

Μια στιβαρή επιφάνεια κοπής είναι απαραίτητη για την κουζίνα σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως χρηστικό εργαλείο, ώστε να τεμαχίζετε επάνω της κρέας και λαχανικά, αλλά και ως πιατέλα σερβιρίσματος για να εξασφαλίσετε μία πιο ρουστίκ εμφάνιση στις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Φροντίστε να πάρετε ένα ζευγάρι επιφανειών, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε τα λαχανικά σας ξεχωριστά από τα κρεατικά για να αποφύγετε τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης.


Γάστρα-Πυρίμαχα Σκεύη

Στη γάστρα μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη γκάμα πιάτων, από ψητό κρέας μέχρι ριζότο φούρνου. Είναι βέβαιο ότι επιλέγοντας μία γάστρα θα έχετε τη δυνατότητα βάζοντας το καπάκι να σιγοβράσετε το φαγητό σας, ενώ αφαιρώντας το μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν ένα κλασικό ταψί για να φτιάξετε κρέας, ψητά λαχανικά, παστίτσιο, ψωμί, κριθαράκι κ.α. Επιπλέον, τα πυρίμαχα σκεύη της συλλογής μας διακρίνονται για το μοντέρνο design, γεγονός που τα καθιστά εξαίσια επιλογή και για απευθείας σερβίρισμα στο τραπέζι σας.


Κατσαρόλες & Τηγάνια

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια κατσαρόλα υψηλής ποιότητας για να φτιάξετε ζυμαρικά, ρύζι, σούπες κ.α., μία γαλατιέρα-σαλτσιέρα για να φτιάξετε τις αγαπημένες σας σος ή να βράσετε μικρότερες ποσότητες φαγητού, καθώς και ένα τηγάνι ή μία σωτέζα για να μαγειρέψετε λαχανικά, ομελέτες, τηγανίτες και ό,τι άλλο θελήσετε. Επιλέξτε κατσαρόλες και τηγάνια που είναι αντικολλητικά, καθώς και ανθεκτικά σε λεκέδες και γρατζουνιές. Επιπλέον, για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να εξοικονομήσετε χρόνο προτιμήστε αυτά που είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων. Επιλέξτε τα ξεχωριστά ή επενδύστε σε ένα καλό σετ μαγειρικών σκευών που έχει όλα όσα χρειάζεστε!


Πρέσες-Πολτοποιητές Τροφών

Οι πρέσες τροφών είναι ιδανικές για να πολτοποιήσετε το σκόρδο, τις πατάτες, το τζίντζερ και καθετί που μπορεί να αναβαθμίσει τη γεύση του φαγητού σας εύκολα και απλά! Επιπλέον, πρέπει να αποκτήσετε ένα γουδί, καθώς μόλις χρησιμοποιήσετε ένα γουδί και γουδοχέρι για να συνθλίψετε και να αλέσετε φρέσκα υλικά, δεν θα επιστρέψετε ποτέ στην κοπή και στο άλεσμα με ηλεκτρικές συσκευές. Η σύνθλιψη φρέσκων υλικών, όπως ο βασιλικός και το σκόρδο, βοηθά να απελευθερωθούν τα αρώματά τους και εξασφαλίζει καλύτερη γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο.


Κουτάλες-Σπάτουλες

Φυσικά, από την κουζίνα σας δεν μπορούν να λείπουν οι κουτάλες και οι σπάτουλες σερβιρίσματος. Στο designdrops θα ανακαλύψετε μία πλούσια συλλογή με σπάτουλες και κουτάλες βαθιές, ρηχές, τρυπητές ή οδοντωτές, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τα πιο ποιοτικά υλικά και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας κατά το μαγείρεμα αλλά και το σερβίρισμα.


Οργάνωση & Αποθήκευση

Υποψιαζόμαστε ότι φροντίσατε ώστε η νέα σας κουζίνα να διαθέτει ευρύχωρα ντουλάπια, όμως αυτό δεν είναι αρκετό σε έναν χώρο όπου χρειάζεστε πληθώρα σκευών, εργαλείων και τροφίμων, γι αυτό το designdrops δημιούργησε μία τεράστια συλλογή με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για να καλύψει κάθε σας ανάγκη! Θα βρείτε φρουτιέρες, ψωμιέρες, βάζα, καλάθια και κουτιά για να αποθηκεύσετε πληθώρα τροφίμων αλλά και ράφια οργάνωσης για να τα τακτοποιήσετε. Επιπλέον, χρειάζεστε μία πρακτική πιατοθήκη, με έξτρα θέσεις για τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα.


Πετσέτες Κουζίνας

Μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά μην ξεχνάτε τις πετσέτες κουζίνας, όταν γράφετε τη λίστα με τα απαραίτητα για την κουζίνα σας. Οι πετσέτες κουζίνας-ποτηρόπανα είναι απαραίτητες για το στέγνωμα πιάτων, για να σκουπίζετε τα χέρια σας ή τον πάγκο της κουζίνας, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και ως γάντια για να αφαιρείτε τα ζεστά σκεύη από τον φούρνο.

Ξέρουμε ό,τι είστε ενθουσιασμένοι και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε να εξοπλίζετε την κουζίνα σας, όμως σίγουρα είστε στο σωστό σημείο, αφού στο designdrops θα βρείτε είδη και εργαλεία κουζίνας προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής, ώστε να απογειώσετε τη λειτουργικότητα και την κομψότητα της κουζίνας σας εύκολα και οικονομικά!

https://www.mydesigndrops.com/blog/ta-aparetita-skevi-k-ergalia-gia-ti-nea-sas-kouzina

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα