Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος το μίνι lockdown στην Ξάνθη – Τι ισχύει από σήμερα

Κοινοποίηση

Τέλος το τοπικό lockdown για την Ξάνθη, η οποία αν και παραμένει στο κόκκινο επιδημιολογικά δεν ισχύουν από το Σάββατο 9/10 περιοριστικά μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είχε τεθεί σε καθεστώς μίνι lockdown για πάνω από 2 εβδομάδες, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη από τον Υπουργό Υγείας, τα περιοριστικά μέτρα παύουν να ισχύουν. 

Πρόκειται για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και την απαγόρευση μουσικής για όλο το 24ωρο στα καταστήματα εστίασης. 

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα» τόνισε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με βάση τα νέα μέτρα, παρέχονται επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιαστεί να διασκεδάζουν όπως έκαναν και πριν την πανδημία. Πρακτικά, επιτρέπεται η χρήση μουσικής και δίνεται η δυνατότητα στους θαμώνες να είναι όρθιοι, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος. 

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα