Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τζανάκης: Θα θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς μέχρι αν δεν αποκτήσουμε τείχος ανοσίας

Κοινοποίηση


Για χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό, αν δεν αποκτήσουμε τείχος ανοσίας, προειδοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν αποκτήσουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους με ανοσία, είτε φυσική είτε τεχνίτη, θα σέρνουμε αυτούς τους αριθμούς μέχρι τέλος του χρόνου και θα έχουμε ακόμα περίπου 2.500 νεκρούς» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Αυτό το 5ο κύμα της πανδημίας, μπορεί να είναι διαχειρίσιμο μόνο εάν «έχουμε ένα ποσοστό 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο» τονίζει ο Νίκος Τζανάκης.

«Αγκάθι» χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Τζανάκης καθώς τα κρούσματα και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σταθερά.

«Είχαμε πει ότι θα έχουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των πανδημικών δεικτών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την σταθερότητα» είπε ο καθηγητής.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα «όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω από 50%» σημειώνει ο κ. Τζανάκης.

«Να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων και την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως εφόσον τηρούνται αυστηρώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Η κοινωνική συναναστροφή όταν είναι χαλαρή και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργεί πρόβλημα. Μεταστρέφουμε χαλαρές και χωρίς επιτήρηση κοινωνικές συναναστροφές, σε πιο κανονικές» εξηγεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, αφού με το άνοιγμά τους «αντικατέστησαν τη χαλαρή συναναστροφή των διακοπών, με κάτι πιο επιτηρούμενο» επισημαίνει ο Νίκος Τζανάκης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα