Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

4 παραμύθια για να διαβάσετε στα παιδιά σας στις γιορτές!

Κοινοποίηση

Τα παραμύθια δεν έχουν εποχή, ενώ πρόκειται για ένα είδος λογοτεχνίας που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και τα λίγο μεγαλύτερα «παιδία». Οι ζωηρές εικόνες, μια όμορφη ιστορία, ένα διδακτικό μήνυμα, είναι μόλις μερικά από τα βασικά συστατικά που συναντούμε στα περισσότερα παραμύθια, τα οποία αποτελούν και ένα πρώτης τάξεως δώρο για γιορτές όπως τα Χριστούγεννα που έρχονται. 

Οι εκδόσεις Διάπλαση γνωρίζουν πολύ καλά τις «ευεργετικές» αλλά και «θεραπευτικές» ιδιότητες που έχουν τα παραμύθια και μας παρουσιάζουν τέσσερα νέα, που σίγουρα αξίζει να προμηθευτεί κανείς ή να δωρίσει στα αγαπημένα του πρόσωπα. 

1. Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο

Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο.

Πού να χωρέσει ο δύστυχος, ολόκληρο θηρίο!

Είναι βαρύς κι ασήκωτος, κι αν κάνει να καθίσει,

τις θέσεις των επιβατών όλες θα τις διαλύσει!

Ελέφαντες σε λεωφορεία; Καµήλες σε ψαρόβαρκες; Ιπποπόταµοι σε αερόστατα; Μια φάλαινα… µε ποδήλατο;

∆ιασκέδασε µε το τρελό χάος που δηµιουργούν διάφορα ζώα χρησιµοποιώντας ακατάλληλα οχήµατα µέχρι να βρεθεί το ιδανικό µέσο µεταφοράς για όλα τους!

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ


2. Πάμε γιαγιά

Η γιαγιά µου δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Κάθε φορά που πηγαίνω στο σπίτι της µου κόβονται τα πόδια. Σήµερα, ας πούµε, αποφάσισε να µου βγάλει τις βοηθητικές ρόδες από το ποδήλατο…

Μια συγκινητική και αστεία ιστορία, ένας τρυφερός φόρος τιµής στις γιαγιάδες που πίσω από τον αυστηρό χαρακτήρα τους κρύβουν τη διάθεση να βοηθήσουν τα εγγόνια τους ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτονοµία.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ


3. Όταν ο Άγιος Βασίλης έχασε τη στολή του

«Μα πού να βρίσκεται;» αναρωτιόταν ο Άγιος Βασίλης.

Είχε ξημερώσει η μεγάλη μέρα, η μέρα που περίμενε όλη τη χρονιά για να μοιράσει τα δώρα και να φωτίσει τα χαμόγελα των παιδιών του κόσμου όλου, μα κάτι του έλειπε… Έψαξε μέσα στο σπίτι, έξω από το σπίτι, αλλά η μοναδική κόκκινη, κατακόκκινη και λαμπερή στολή του δεν ήταν πουθενά!

Ένα παραμύθι που επιτρέπει στη μαγεία των Χριστουγέννων να τρυπώσει και στο δικό μας σπιτάκι και να μας αφήσει να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε παρέα με την καλύτερη παρέα, όσο μεγάλοι και μικροί κι αν είμαστε!

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ


4. Κλασική μουσική

Η ιστορία της δυτικής μουσικής από τον 11ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, από τη Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν μέχρι τον Στοκχάουζεν. Γνώρισε τους μεγαλύτερους συνθέτες και άκου τη μουσική τους διαβάζοντας! Μάθε τα μουσικά όργανα και δες πώς παίζονται και συνδυάζονται για να φτιαχτεί η μουσική. Ανακάλυψε τις πιο διάσημες όπερες και συμφωνίες, τα πιο γνωστά κοντσέρτα και μπαλέτα.

Μια έκδοση που συνδυάζει τη γνώση με την απόλαυση: κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή ConBrio στο κινητό ή το τάμπλετ σου, πέρνα την κάμερα πάνω από τις σελίδες του βιβλίου και ανακάλυψε 100 σύντομα μουσικά αποσπάσματα από τα έργα που παρουσιάζονται.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα