Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Καυτή» εβδομάδα στην Ξάνθη με 570 κρούσματα

Κοινοποίηση

Μεγάλη είναι η συρροή κρουσμάτων που καταγράφεται τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στην Ξάνθη, με την περιοχή να μετρά συνολικά 570 κρούσματα το διάστημα από 01/11 έως 06/11. 

Σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πάνω από 80 κρούσματα στην περιοχή, ενώ την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν συνολικά 119 μολύνσεις από τη νόσο Covid-19. 

Προηγήθηκε ένας εξίσου «καυτός» Οκτώβρης, με την Κλινική Covid-19 Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να παρουσιάζει πληρότητα στο 107%, και το ΓΝΞ να δέχεται μεγάλη πίεση. 

Την ίδια στιγμή οι Δομές Υγείας της περιοχής υποβαθμίζονται, καθώς από 1η Νοεμβρίου μπήκε «λουκέτο» σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία ενώ περιορίστηκαν δραματικά οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, κάτι που προκάλεσε μπαράζ κινητοποιήσεων από Δήμο, φορείς και πολίτες. 

Από το Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα, που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίζουν πλέον αρνητικό τεστ για να επισκεφθούν τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και καταστήματα λιανικής, εστίασης και κομμωτήρια. 

Η Ξάνθη βρίσκεται πλέον στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, και παραμένει – σταθερά – στους ουραγούς της εμβολιαστικής κάλυψης με την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα να χαρακτηρίζεται ως ισχνή. 

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων τις πρώτες έξι ημέρες του Νοεμβρίου: 

Δευτέρα 01/11 – 97 νέα κρούσματα

Τρίτη 02/11 – 119 νέα κρούσματα

Τετάρτη 03/11 – 93 νέα κρούσματα 

Πέμπτη 04/11 – 82 νέα κρούσματα

Παρασκευή 05/11 – 94 νέα κρούσματα

Σάββατο 06/11 – 85 νέα κρούσματα

Σύνολο: 570 κρούσματα

 Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα