Απεργούν την Τρίτη οι Δικαστικοί Υπάλληλοι στην Ξάνθη


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε ο κλάδος τους, με διάφορα αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας. 

Σχετικά αναφέρουν: 

Οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστικών Υπηρεσιών της Ξάνθης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για συμμετοχή στην 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας, αφού λάβαμε υπόψιν τα χρόνια προβλήματα των υπηρεσιών μας:

Έλλειψη προσωπικού (κενές οργανικές θέσεις γραμματέων ανά υπηρεσία: 30% στο Πρωτοδικείο, 45% στο Ειρηνοδικείο και 20% στην Εισαγγελία Πρωτοδικών), που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και την εργασία πέραν του ωραρίου.

Οικονομική εξαθλίωση των δικαστικών υπαλλήλων (μνημονιακές περικοπές στους μισθούς, κατάργηση του 13 ου και 14 ου μισθού, κατάργηση επιδόματος ειδικών συνθηκών κ.α.)

Απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση

Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και μηχανοργάνωσης.

Ανύπαρκτη επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική 3ωρη Στάση Εργασίας Δικαστικών Υπαλλήλων, την ΤΡΙΤΗ, 23 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες: 12:00-15:00.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1) ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ δικαστικών υπαλλήλων για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Ξάνθης, προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα της εντατικοποίησης, της απλήρωτης εργασίας πέραν του ωραρίου ή της εργασίας στο σπίτι.

2) ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ειδικών συνθηκών ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους της Πολιτείας, των ιδιαίτερων, επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών στις οποίες καθημερινά εργαζόμαστε.

3) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, στα επίπεδα προ μνημονιακών περικοπών.

4) ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) των εξόδων κίνησης των επιμελητών, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

5) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για τις υπερωρίες των δικαστικών υπαλλήλων, που προκύπτουν από την εργασία πέραν του ωραρίου και τα αυτόφωρα των Σαββατοκυριακών και Αργιών.

6) ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση των δικαστικών υπαλλήλων που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.

7) ΠΛΗΡΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ όλων των δικαστικών υπηρεσιών, με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία ηχογράφησης-αποηχογράφησης, για να σταματήσουν οι καθυστερήσεις και η εξάρτηση από τις ιδιωτικές εταιρείες.

8) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ όλων των δικαστικών υπαλλήλων και κυρίως νεοδιόριστων.

Παρακαλούμε άπαντες να στηρίξουν τις διεκδικήσεις μας, που στόχο έχουν τόσο την βελτίωση συνθηκών εργασίας και της οικονομικής κατάστασης των δικαστικών υπαλλήλων, όσο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και δικηγόρους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال