Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απογραφή 2021: Πώς ξεχωρίζουμε τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ

Κοινοποίηση


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της Απογραφής 2021 που πραγματοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια και από το οποίο προκύπτουν καίριας σημασίας πληροφορίες για τον πληθυσμό και τις υποδομές. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για την Απογραφή 2021, η οποία σε αυτή τη φάση «τρέχει» ηλεκτρονικά. Όσοι πολίτες δεν μπορούν ή δεν προλάβουν να αυτοαπογραφούν μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Πώς όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν/μια απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ από κάποιον… απατεώνα; Πότε ανοίγουμε την πόρτα μας; Πρέπει να δείξουμε το σπίτι μας;

Στον ειδικό οδηγό της ΕΛΣΤΑΤ δίνονται όλες οι απαντήσεις για την Απογραφή 2021. Σε ό,τι αφορά τα διακριτικά των απογραφέων της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνεται ότι οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ ονομάζονται «Τομεάρχες» και φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα