Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι αρνητές της απογραφής «χτύπησαν» και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Υβριστικά διαδικτυακά σχόλια αλλά και περιστατικά βίας με θύματα τους απογραφείς 

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού και κτιρίων στην Ξάνθη καθώς το «κίνημα» των αρνητών της απογραφής φαίνεται πως βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές και στην περιοχή. 

Οι αρνητές έκαναν την εμφάνισή τους αρχικά διαδικτυακά, καλώντας πολίτες να μην δεχθούν την απογραφή ενώ σε σχετικές αναρτήσεις του XanthiNea.gr, με οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος πολίτης να ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής, εμφανίστηκαν υβριστικά σχόλια κατά των απογραφέων. Μάλιστα ορισμένοι χρήστες – κάτοικοι της περιοχής, καλούσαν τους υπόλοιπους πολίτες να προβούν σε πράξεις βίας κατά των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, παροτρύνοντας να τους «κάνουν μούσκεμα» και να τους απωθήσουν. 

Οι διαδικτυακές απειλές μετατράπηκαν σε πράξεις βίας, μιας και ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς σε πολυκατοικίες της Ξάνθης με πολίτες να απωθούν τους απογραφείς και να τους διώχνουν. 

Στην παρούσα φάση οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ αφήνουν έναν φάκελο που περιλαμβάνει τον κωδικό απογραφής που αντιστοιχεί στην κάθε κατοικία και περιλαμβάνει οδηγίες για το πως να ολοκληρώσουν τη διαδικασία οι πολίτες ηλεκτρονικά. 

Σε περίπτωση που κάποιος δεν προβεί στη διαδικτυακή αυτό-απογραφή θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη από τον αρμόδιο απογραφέα. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα